Du har sommerferie, og det samme har børnene. Hvis I ikke har planlagt den helt store familieferie sydpå, men snarere ønsker at nyde det dejlige danske vejr herhjemme, kan I med fordel overveje, hvilke aktiviteter I kan lave sammen med børnene. Sommerferien er en oplagt mulighed for at få prøvet nogle af de ting, som man ikke i hverdagen har tid til eller mulighed for. Herunder kan du læse om fem aktiviteter, som I med fordel kan lave sammen med børnene i sommerferien.

 

1. Strandture og sjov i vandet

Den helt oplagte aktivitet om sommeren, hvis vejret er godt, er selvfølgelig at pakke den store strandtaske og tage hele familien med til den nærmeste badestrand. Her kan I uden tvivl få en hel dag til at gå med sjove lege i vandet, afslapning i solen og måske en konkurrence i, hvem der kan bygge det største og flotteste sandslot. Vinderen kan eventuelt belønnes med en stor is fra den nærmeste iskiosk.

 

  1. Ud at køre race

Kan dine børn godt lide fart over feltet, vil de elske at komme ud og køre race med deres egen fjernstyret bil. Tag ud et sted, hvor der er masser af plads og gode forhold for RC-biler, og bestem så, hvor banen skal starte og slutte. Tæl ned, og sæt i gang. RC-biler fås i et utal af varianter, og de forskellige modeller egner sig til forskelligt terræn og underlag.

 

  1. Forlystelsesparker og vind i håret

Denne aktivitet giver vind i håret, så er dine børn vilde med det, vil det uden tvivl blive en succes med en tur til en af landets mange forlystelsesparker. Her er I garanteret sus i maven og høj fart. I kan sagtens bruge en hel dag i en af de mange parker, og flere steder er der også mulighed for at tage egen grillmad med, som kan tilberedes ved et af de store grillområder. Derudover er der i mange af de danske forlystelsesparker mulighed for at få sig en dukkert i et af de udendørs vandbassiner, så I kan blive kølet ned i varmen.

 

  1. Pluk-selv-plantager

Udenfor de fleste byer kan man finde pluk-selv-plantager, hvor der er mulighed for at komme forbi og gå på jagt efter jordbær og diverse grøntsager ude på de store marker. Her kan I smage jer frem til, hvilken slags jordbær I bedst kan lide, og når I er færdige og har skålene fulde af bær, afregner I bare med ejerne af plantagen. Der findes vist ikke noget mere sommerligt end nyplukkede danske jordbær til dessert.

 

  1. Hjemmelavede lækkerier

Is hører sommeren til og hvorfor ikke prøve at lave disse selv? Hvis I selv går i køkkenet og fremstiller jeres egne is, har I også mulighed for helt selv at bestemme, hvordan isene skal smage, og om der skal bær eller små vingummier i. Hvad med en vandmelon-is? Eller en saftevandsis med vingummibamser? Før is-projektet går i gang, skal du naturligvis have fat i nogle isforme og -pinde, men resten af ingredienserne kan du med al sandsynlighed finde i dit lokale supermarked. Kun fantasien sætter grænser for, hvilke ingredienser du kan komme i dine hjemmelavede is.