Den dag, ens barn starter i 0. klasse, er en stor dag for enhver forælder. Dagen er dog endnu større for børnene, der helt sikkert har set frem til deres skolestart i lang tid, og som langt om længe kan komme i gang med at tage de første skridt mod en uddannelse. Det er vigtigt at være godt forberedt til sådan en stor dag, og herunder findes nogle gode råd til, hvad man skal klargøre og forberede før den første skoledag.

 

Transport til og fra skole

Skolestart er for mange børn lig med at skulle cykle frem og tilbage helt selv. Det kræver en del arbejde fra både barnets og forældrenes side at få barnet til at blive en sikker cyklist, og når barnet for første gang skal bevæge sig ud i trafikken på en cykel, er det endnu vigtigere, at der er styr på det. For at kunne cykle i skole, skal barnet selvfølgelig have den rette cykel. Den skal have den helt rigtige størrelse, så den er så let at køre på som muligt. Cyklen bliver brugt flittigt ligeså snart barnet starter i skole, og derfor skal den også kunne holde til lidt af hvert. Undgå at købe for billigt, da det ofte resultere i skæve hjul, dæk, der hurtigt punkterer, eller rust, der ødelægger cyklen. Man skal finde en cykel, der kan holde til at blive brugt flittigt i de første år af barnets skolegang, og man bør derfor ikke gå på kompromis med prisen. For at spare penge er det en god idé at vente med at købe cyklen til vintermånederne, hvor cykler typisk ikke vil være ligeså dyre som om sommeren, eller man kan købe cyklen på et udsalg som Black Friday, hvor man kan spare gode penge.

 

Find den rette skoletaske

Børnene kan naturligvis ikke blive sendt i skole uden en skoletaske. I de første år går børnene meget op i, hvilket motiv skoletasken har, og det er stort set det eneste, der betyder noget for dem. Det er dog ikke det eneste, man skal have med i tankerne, når der skal vælges skoletaske. Tasken skal være holdbar og slidstærk, og må meget gerne være vandafvisende. Den skal desuden være stor nok til, at den kan rumme samtlige bøger og mapper samt penalhus, madpakke og drikkedunk. Skoletasken kan ofte ende med at blive ret tung med alle de ting, der skal være nede i den, og det er derfor vigtigt, at den ikke belaster barnets ryg. Det er en stor fordel, hvis den har skulderstropper og et brystspænde, så den kan sidde godt på barnets ryg.

 

Gymnastiktaske og tøj

Den ene gang om ugen hvor der står idræt på barnets skema, skal barnet medbringe idrætstøj og en gymnastiktaske. Idrætstøjet behøver blot at bestå af et par løbesko, et par shorts og en T-shirt, der gerne må være svedabsorberende. Den letteste måde at have sportstøj med i skole på, er ved at give sit barn en gymnastiktaske. Man kan ofte få en gymnastiktaske, der passer til skoletasken, hvilket dit barn helt sikkert vil foretrække, og nogle kan man endda spænde fast udenpå tasken, så barnet ikke skal holde styr på to tasker hele dagen.

 

Penalhus og skriveredskaber

I det mindste klasser er det vigtigt at have styr på penalhuset og de tilhørende skriveredskaber, da det meste af skolearbejdet foregår i hånden. Blyanter er selvfølgelig nødvendige, og farveblyanter er vigtige at have til, når der skal tegnes og farvelægges. Desuden skal man anskaffe sig et godt viskelæder, en blyantspidser og en lineal og måske også et par kuglepenne. Det er en god idé at købe lidt ekstra og lade det ligge derhjemme, da børnene hurtigt kan komme til at miste deres ting. Find et penalhus, der er stort nok til at rumme det hele. De fleste børn vil helt klart se det som en bonus, hvis penalhuset har et helt bestemt motiv og passer til skoletasken. Til mange skoletasker til børn medfølger der et matchende penalhus.