Det er blevet lidt for nemt at sidde inden for med moderne underholdningsmaskiner som fjernsynet, tabletten og spillemaskiner. Det betyder, at danske børn bruger for meget tid på bare at sidde inden døre.
Ikke alene er de ikke sociale sammen med jævnaldrende venner sådan som de var for 10 år siden, men de bliver sløve og trætte af at sidde stille inden for i stedet for at bevæge sig udenfor. En helt konkret mangel på D-vitamin, hvilket vi ellers får fra solen, kan spores i mange danske børn i dag.
campereHvis dette skal ændres, skal vi især starte med forældrene. Danske forældre skal lede an i kampen for at få deres børn mere uden for. Det kan være ved at investere i campingudstyr og tage ud at campere, ved at gå til bold med børnene, sammen at løbe lange ture eller noget helt fjerde.
Det vigtige er blot, at man som forælder starter trenden og kontinuerligt opmuntrer ens børn til at fortsætte (også selvom det kan virke tungt). Danske børn ser nu og engang op til deres forældre, når de skal finde ud af, hvad de skal bruge deres tid på.
Læs eventuelt og Børnenettets test af barnevogne her.