Mange kan nok blive enige om, at nogle af de bedste minder fra ens barndom er dem, man har med hele familien, og dem man har fra ferier og rejser. At kombinere de to er altid en god idé, for at tage sine børn med ud at rejse og opleve verden vil helt sikkert være både pengene og den ekstra planlægning værd. Herunder finder du nogle gode grunde til, hvorfor man skal rejse med sine børn. Se mere på seeds.dk om børn og gode tips til forældre.

 

Børnene lærer ting som ingen skole kan undervise i

Når man skal rejse kræver det engang i mellem, at man bliver nødt til at tage børnene ud af skolen i et stykke tid. Så længe det ikke er noget, man gør alt for tit, så er det helt fint, når børnene går i de mindre klasser. Så kan det godt være, at de går glip af en del undervisning, men det, de lærer på rejsen, er langt fra noget som en dansk- eller matematiklærer kan undervise én i. Lige meget hvor man rejser hen, så er der en masse, man kan lære om fremmede sprog, kulturer og lande, og den livserfaring, man får fra at rejse langt væk hjemmefra kan ikke sammenlignes med noget andet. Selv børnene, der ser rejser som noget sjovt frem for noget lærerigt, vil kunne lære en masse ved at rejse, helt uden at de lægger mærke til det. Når man vender hjem fra en rejse, vil det altså ikke gøre noget, at man har glemt lidt af de matematiske formler eller tyske grammatikregler, man bruger tid på at lære i skolen, for det børnene har fået med i rygsækken i stedet, er på længere sigt meget mere værd for dem.

 

Rejser styrker familiens sammenhold, og I lærer hinanden bedre at kende

Når man er ude at rejse og befinder sig langt væk fra hverdagens rutine, oplever man altid en hel masse ting, som er ud over det sædvanlige. Man kommer ud i situationer, hvor man er tvunget til at overskride nogle grænser, og dette gør ikke kun, at man lærer sig selv bedre at kende, men familiemedlemmerne lærer også hinanden bedre at kende på helt nye måder. På rejser bor man desuden tæt i længere tid ad gangen – man sover tæt på små hotelværelser og endnu tættere i campingvogn eller autocamper, børnene har ikke mulighed for at blive inde på deres værelser hele dagen, og man bruger alle dagens vågne timer sammen. Man er tvunget til at være sammen med hinanden, og fordi man er på ferie, nyder man også hinandens selskab langt mere end i hverdagen, og man slapper af på en helt anden måde.

 

De minder, der følger med, når man rejser, er også guld værd, og er noget, som vil blive husket tilbage på i mange år ud i fremtiden af alle familiens medlemmer – og især børnene. Dét at man har en masse fælles oplevelser, der vækker begejstring, og som man kan snakke om i lang tid bagefter, vil også ændre familiens sammenhold, fordi man lærer at sætte pris på hinandens selskab på helt nye måder.

 

Oplev at rejsen er helt anderledes, når børnene er med

Når man udelukkende rejser sammen med andre voksne, er rejsen ofte ikke planlagt til punkt og prikke, og man går ikke ligeså meget op i, hvor man sover og hvor mange timer, man skal bruge på transport, fordi der ikke er børn at tage hensyn til. Det hele kan godt komme til at gå lidt hurtigt, men når man har børnene med, er man nødt til at sænke farten lidt, fordi de også skal kunne følge med. Dette giver nye oplevelser for forældrene, fordi man bliver tvunget til at bruge mere tid, og dermed har man mere tid til at nyde øjeblikket i stedet for blot at skynde sig fra A til B. Desuden er dét at rejse med børn anderledes, fordi man også får set og oplevet nogle andre steder end dem, man ville tage til, hvis børnene ikke var med.