Et børnesikkert hjem er yderst vigtigt, når du har små børn i hjemmet, der er begyndt at krybe, kravle eller gå. Børn er nysgerrige, og så snart de bliver fysisk mobile, skal de pille, røre, smage og tage fat i alt det, de kan komme i nærheden af. Det er vigtigt at beskytte mod eventuelle farer, da barnet ikke selv har en viden om konsekvenserne af disse. Samtidig skal du sørge for, at barnet har mulighed for at lære, opnå erfaringer og udvikle sig ved at udforske sine omgivelser. Ved at børnesikre hjemmet sikrer du desuden, at du ikke konstant skal gå rundt og bekymre dig om, hvad dit barn foretager sig, og samtidig slipper du for at skulle forbyde diverse aktiviteter og skælde ud.

 

Skarpe og farlige genstande

Når du har små børn til at kravle omkring i hjemmet, er det vigtigt, at du lægger potentielt farlige og skarpe genstande væk, så børnene ikke kan risikere at komme i nærheden af og få fat i disse. Det er oftest ikke nok blot at lægge dem væk i eventuelle skuffer og skabe, da børn i nogle tilfælde også kan tilgå dem her. Sørg derfor for at sætte skabs- og skuffespærrer på, så det ikke længere er muligt for barnet overhovedet at åbne dem. Disse skabs- og skuffespærrer sikrer også, at barnet ikke kan få fingrene i klemme. Hvis dit barn finder det sjovt at lege med ufarlige køkkensager, kan det være en god idé at lave en skuffe nederst i køkkenet med disse ting, som er tilgængelige for barnet at lege med.

 

Værelser og stue

På værelserne og i stuen kan der ligge tæpper, være skarpe kanter og hjørner eller døre, der smækker. Et barn kan nemt falde i et tæppe og slå sig, specielt hvis barnet er ved at lære at gå. Du kan forhindre dette ved at fjerne tæpperne eller lægge gummimåtter under, så du på den måde sikrer, at tæpperne bliver, hvor de skal.

Skarpe kanter og hjørner findes på møbler, vægge, dørkarme og lignende. Her er det en god idé at erhverve sig gummi- eller plastikbeslag, der kan påsættes og hermed forhindre, at barnet slår sig, hvis det støder ind i kanterne. Døre, der smækker, kan medføre alvorlige ulykker for småbørn. Dette kan forhindres ved at installere dørstoppere eller skydedøre.

Reoler er ligeledes en synder, når det kommer til børnesikkerhed. Sørg for, at de er skruet fast på væggen, så de ikke kan vælte ned over barnet. Det er desuden en god idé at sætte en udtræksstopper i skuffer i kommoder, så disse ikke kan trækkes helt ud af møblet.

Vaskepulver og diverse rengøringsmidler

Væsker eller pulver, der bruges til rengøring, tøjvask eller lignende, kan være ætsende, giftige eller give kløe og udslæt. Sørg derfor for at stille disse væk, så de på ingen måde er tilgængelige for barnet. Stil dem eventuelt øverst i skabet eller ovenpå vaskemaskinen, så barnet ikke kan nå dem.

 

Det kan være en dyr fornøjelse at børnesikre hjemmet, så derfor er det en god idé at lede efter rabatter, tilbud og kampagner, når der skal investeres i dette. Der findes en række hjemmesider, som samler rabatkoder til størstedelen af danske webshops. Som forældre er det naturligvis også en fordel at kunne spare penge på andre ting som tøj, service og lignende. Hjemmesider, der samler rabatter, gør det muligt at spare penge med en rabatkode på internettet.

 

Der findes rigtig mange foranstaltninger, man skal tage, når man har småbørn til at kravle rundt i hjemmet. Ovenstående er blandt de vigtigste, og de hjælper dig godt på vej til et børnesikret, men budgetvenligt hjem.