Du kender det sikkert godt. Med børn i huset flyder det med legetøj overalt, og børnenes værelser er ingen undtagelse. Men det er der råd for. I denne artikel giver vi dig gode råd til, hvordan du kan indrette børneværelset, så det bliver et eventyrligt univers for dit barn. Samtidig kommer vi med gode råd til praktiske og kreative opbevaringsløsninger, så legetøjet kan blive gemt væk, når det ikke er i brug.

Lev indretningsdrømmene ud

Børneværelset er nok det eneste rum i huset, hvor du kan slippe alle tøjler og lade fantasien råde, når du indretter. Her kan du skrue op for farverne og give plads til de legesyge elementer. Du kan indrette værelset som et cirkus, bygge en isbutik eller skabe et rum med plads til fysiske udfoldelser – det er kun fantasien, der sætter grænser. Det kan dog være en bekostelig affære at indrette et børneværelse, men heldigvis er der flere steder på nettet, hvor du kan finde billige børnemøbler.

Gode opbevaringstips

Hvis du vil undgå, at børneværelset altid ligner et bombekrater, er det vigtigt, at alle ting har en plads, så det er nemt at rydde op igen, når junior har taget alt legetøjet ned på gulvet. Det kan du gøre ved at samle bøgerne i bogkasser og desuden anskaffe dig nogle rummelige kurve, der kan indeholde bamser, biler og klodser. Hvis du indretter værelset med reoler, er det en god idé at lade nogle af reolerne få låger på. Det giver dig mulighed for at gemme noget af legetøjet væk, og det skaber et mere roligt udtryk. Du kan også vælge at købe en seng med indbygget opbevaring. Det er både pladsbesparende og smart.

Skab rum til kreativitet eller fysiske udfoldelser

Hvis dit barn godt kan lide at være kreativ, kan du indrette børneværelset, så det er let for barnet selv at kaste sig ud i kreative aktiviteter. Det kan du gøre ved at lave en fin arbejdsstation til dit barn. Du kan eventuelt sætte et lille bord og en stol ind på værelset og montere en hylde med plads til tusser, farver og papir, så krea-tingene er lige ved hånden. Du kan også overveje at lave en tavlevæg på værelset. Du kan købe tavlelak i forskellige farver og male en hel væg eller et mindre felt, som dit barn kan tegne på med kridt.

 

Har dit barn svært ved at sidde stille, skal du måske i stedet overveje at skabe plads til fysiske udfoldelser på værelset. Det er helt genialt, når det regner udenfor, og krudtuglen er begyndt at hoppe rundt i møblerne i stuen. Du kan eventuelt sætte en gynge op eller lave en klatrevæg på værelset. Hvis der er en køjeseng på værelset, kan du også montere en rutsjebane på sengen – på den måde bliver det også lidt sjovere at stå op om morgenen. Der findes også et væld af sjove tumlemøbler, som børnene kan lege med i timevis.

Tænk hyggen og den gode stemning ind

Et børneværelse skal bruges til mange ting, og det skal derfor indrettes med henblik på både leg og søvn. For at skabe en hyggelig stemning på værelset, der signalerer tryghed og ro, kan du bruge en sengehimmel til at lave et afgrænset rum omkring sengen. Det er også en god idé at udstyre værelset med flere forskellige lyskilder, som kan være med til at omstille værelset til henholdsvis leg og afslapning. Det kan du gøre ved at købe en god loftslampe, der giver et godt lys, når dit barn skal lege. En sengelampe og en fin lyskæde kan være med til at skabe en mere hyggelig belysning, der egner sig godt, når det er ved at være sengetid. Hvis du ikke ved, hvor du skal finde fine lamper til gode priser, kan du lede efter interiør udsalg på nettet.