Børn er skønne og bidrager med masser af glæde samt sammenhold til familien. Det kan alle forældre nikke genkendende til. Dog er der selvfølgelig også visse udfordringer og bekymringer forbundet med dét at leve og rejse med børn.

 

Som forælder har du formentlig et ønske om at vise verden frem for dit barn. Det er helt naturligt. At rejse med små børn er desværre ikke altid en dans på røde roser. Især de første rejser med mindre børn kan være meget udfordrende, idet det kan være svært at forberede sig på turen, når man ikke er bekendt med, hvilke udfordringer der venter en. Denne guide om at rejse med små børn vil helt sikkert vække din interesse, hvad enten du er i gang med at planlægge den første, anden, tredje eller fjerde familierejse.

Overvej om det er en god idé

 

Er det en god idé at rejse med helt små børn? Svaret afhænger helt og aldeles af, hvem man spørger. Det er selvfølgelig op til dig som forælder at vurdere, om du vil have dine små guldklumper med ud i verden. Måske skal du lige vente ét år eller to, hvis du ikke føler dig helt klar til det endnu. Der kan jo være en række gode grunde til, at man gerne vil vente lidt med at tage sine børn med på en udlandsrejse. Indtil da kan du overveje nogle af de mange alternative oplevelser. I kan for eksempel tage en tur i sommerhus eller i en forlystelsespark – med eller uden overnatninger.

At rejse er selvfølgelig også et vidt begreb. Det er jo ikke helt uden betydning, om man skal på miniferie til et af vores skønne nabolande, eller om man skal på en jordomrejse.

Lad ikke barnet fylde sig med sukker på turen

 

Det er som udgangspunkt en god idé at tage lidt forfriskninger, herunder snacks med på flyrejsen. Dog bør man overveje nøje, hvad man putter i madpakken. Dine børn vil formentlig elske at kunne fylde sig med slik og chokolade, men som forælder ved du helt sikkert godt, at disse sukkerholdige produkter kan påvirke dit barn negativt, på forskellige fronter. Får barnet for meget sukker, vil det typisk føre til en meget hysterisk opførsel. Dette vil alt andet lige gøre flyturen en smule mindre afslappende for både jer og alle andre passagerer. Derfor; hold igen med sukkeret.

Planlæg dine afgange med omhu

Hvornår på dagen er det bedst at rejse?

Skal det være om morgenen, midt på dagen eller sidst på aftenen? Dét er et interessant spørgsmål. Et godt tip er at rejse lige omkring børnenes sengetid. Små børn kan nemlig nærmest sove når som helst og hvor som helst, hvorfor det er oplagt at flyve om aftenen. Det kan nemlig give dig en oplagt mulighed for at nyde flyturen og slappe af, mens dine børn befinder sig i drømmeland. Det forudsætter selvfølgelig, at dine børn rent faktisk kan sove.

Tag skiftetøj med i kabinen

 

Det er endvidere sund fornuft at tage skiftetøj med i kabinen. Der kan jo ske forskellige uheld under en længere flyvetur, hvorfor skiftetøj er et must at have med i kabinekufferten. Det kan også være fornuftigt at have skiftetøj med til de voksne, så man hurtigt kan hoppe i noget andet tøj, hvis uheldet er ude. Det gælder om at forberede sig ordentligt.

Søg efter børnevenlige hoteller

 

Hvad definerer et børnevenligt hotel?

Et børnevenligt hotel skal gerne byde på en masse børnevenlige aktiviteter, elevator, værelser med pusleborde, underholdning m.v. Der er rigtig mange fine hoteller for familier med mindre børn. Dog er der selvfølgelig en del forskel på, hvor meget hotellerne reelt gør for at tilgodese familiens mindste. Søg på nettet, læs anmeldelser og sammenlign de forskellige hoteller i området. Der er helt sikkert en masse valgmuligheder.