Når højtiderne er lige rundt om hjørnet, betyder det, at indkøb af gaver er af høj prioritet. Til jul skal der købes gaver til hele familien, og det kan være svært at finde på, hvad man skal købe til hver enkelt person. Til fødselsdage kan det være svært at vurdere, hvad man bør give i gave, da det er mere betydningsfuldt. Har du svært ved at få idéer til, hvad du skal købe af gaver til dine børn, så er der nogle gode idéer herunder.

 

Julegaver

Julen er en stressende tid for alle, der har en familie, der skal købes mange gaver til. Hvis der er børn i familien, kan det være svært, fordi de ofte får mere end én gave, og fordi det kan være svært at vurdere, hvad børnene ønsker sig, hvad der er in i øjeblikket, og hvad der ville være sjovt for dem at eje. Fordelene ved julegaver frem for blandt andet fødselsdagsgaver, er, at børnene er tilfredse med mindre gaver, som ikke er ligeså personlige. Legetøj er en perfekt løsning – spørg dig i legetøjsbutikker frem til, hvad mange køber for tiden, og du vil helt sikkert finde noget, du kan se for dig, at børnene i din familie ville synes, var sjovt. Spil og andet underholdning er også en god løsning, da det helt sikkert vil blive brugt flittigt i de resterende kolde og lange vintermåneder.

 

Adventsgaver

Adventsgaver kan virkelig være en udfordring, fordi det ofte er små gaver, der ikke koster så meget, og det kan være svært at finde en ordentlig gave til en lav pris. Gaver til advent kan for eksempel bestå af nogle småting, som er brugbare men billige. Det kan være farveblyanter, et lille sæt LEGO eller en sjov bog. En sjov idé med adventsgaver, er at holde et tema kørende igennem alle fire søndage, sådan at de fire små gaver, man giver, har en forbindelse til hinanden og hører sammen. Adventsgaver er ikke nogen gaver, der er ligeså vigtige at prioritere som julegaverne, fordi de blot er nogle mindre gaver, der hjælper børnene med at holde spændingen ud indtil juleaften, så dem behøver du ikke at stresse så meget over.

 

Fødselsdagsgaver til vinterbarnet

Har barnet fødselsdag om vinteren og i de kolde måneder på året, er det selvfølgelig oplagt at give en fødselsdagsgave, der passer til årstiden. Er der sne, kan det være en god idé at give barnet en gave, der kan bruges ude i sneen – for eksempel en kælk, eller hvis barnet står på ski, er udstyr til dette også oplagt. Når barnets fødselsdag ligger så tæt op af juleaften, skal man huske at passe på med, at de to højtider ikke kommer til at ligne hinanden for meget gavemæssigt. Fødselsdagsgaver skiller sig ud fra julegaver, fordi de kan være lidt mere personlige og betydningsfulde. Ved du, at der er noget, dit barn har ønsket sig i lang tid, men som er i den lidt dyrere ende, er det oplagt at give det som en fødselsdagsgave.

 

Fødselsdagsgaver til sommerbarnet

Fødselsdagsgaven til sommerbarnet kan ligesom fødselsdagsgaven til vinterbarnet være tilpasset årstiden. Om sommeren er der rig mulighed for, at barnet kan være udenfor at lege, og derfor kan man selvfølgelig give en gave, der kan bruges udenfor. Børn elsker sjove udendørsaktiviteter, og det er altid godt at få noget frisk luft. Giv barnet en cykel, et badebassin, noget udendørslegetøj eller noget andet sjovt, som han/hun kan få mange timer til at gå med henover sommeren.

 

Oplevelsesgaver

Har man lyst til at give sit barn muligheden for at opleve noget fedt, kan det være oplagt med en oplevelsesgave. Sådanne gavekort fås i mange prisklasser og med alverdens aktiviteter, og det er helt sikkert, at du kan finde noget, som dit barn ville synes, var sjovt at opleve. Det kan enten være noget stille og roligt som en tur i cirkus eller noget mere vildt som en tur til en forlystelsespark. Det kan være en fordel at give barnet en aktivitet, som forældre og søskende også kan komme med til, så hele familien kan få en sjov og fed oplevelse sammen.