Når du køber lamper til børneværelset, bør du ofte købe flere forskellige lamper, da der er mange forskellige funktioner på børneværelset, som de skal dække.

Et børneværelse har ofte rigtig mange forskellige funktioner. Det bliver både brugt til at lege i, til at lave lektier, til at læse, til at sove og til at hygge. Det er derfor vigtigt, at der er lamper på værelset, der passer til de forskellige funktioner, så dit barn kan se, hvad det laver.

Når du køber lamper til børneværelset, kan du derfor ikke bare købe en eller to lamper. Et børneværelse kræver ofte langt flere lamper end det.

Vælg en god loftslampe til børneværelset

Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger en loftslampe, der kan give noget overordnet lys til rummet. Det er med til at gøre, at det er nemt at komme ind på værelset, tænde lyset og gå i gang med en leg eller finde det, som man skal bruge.

Loftslampen skal give et godt lys, så det er nemt at orientere sig i rummet, men lyset skal heller ikke være for kraftigt. Hvis det bliver det, bliver det ikke hyggeligt at være derinde.

En loftslampe kan både være en pendel, der hænger ned fra loftet, eller en lampe, der sidder helt oppe under loftet. Tag dit barn med på råd, og hør hvilken han eller hun foretrækker.

En læselampe ved sengen

Mange børn kan godt lide at sidde i sengen og læse eller at ligge i sengen, mens der bliver læst højt for dem. Til det er det vigtigt, at der er god læselampe ved sengen. Lampen skal kunne slukkes, når barnet ligger i sengen. På den måde behøver barnet ikke at rejse sig for at slukke lampen.

Mange børn slapper godt af med at ligge og læse eller at få læst højt. Hvis barnet skal op for at slukke lampen, vågner det op igen og vil derfor ikke have lige så nemt ved at falde i søvn.

Du kan vælge en væglampe, der kan monteres på væggen ved barnets seng. Du kan også vælge en bordlampe, der kan stå på et natbord eller en hylde ved hovedenden.

Lampe til lektier og tegninger

Det er også vigtigt, at dit barn har en lampe på skrivebordet, så han eller hun får et godt lys til at sidde og lave lektier og tegne ved. Det er med til at gøre, at barnet ikke kommer til at anstrenge øjnene for meget. Det er ikke sundt.

En oplagt skrivebordslampe er en lampe, der står eller er monteret på skrivebordet. Den er nem at flytte rundt på, hvis barnet gerne vil ændre opstillingen på sit værelse. En anden mulighed er, at du vælger en loftslampe, der kan hænge ned fra loftet lige over skrivebordet. Den bør hænge så lavt, at den koncentrerer lyset på skrivebordet, så det bliver nemt at se.

Du kan finde inspiration til forskellige typer af lamper til børneværelset her.