Er du forælder til et barn, der inden for den nærmeste fremtid skal til at starte i skole, hvilket kræver erhvervelse af det rette skoleudstyr? Eller har dit barn gået i skole i adskillige år, men går vedkommende stadig rundt med det samme skoleudstyr tilbage fra skolestart? Uanset hvilken situation du som forælder står i, er det på tide at overveje at investere i en (ny) skoletaske.

Dette er dog lettere sagt end gjort. Valget af skoletaske inkluderer et væld af vigtige overvejelser i forhold til såvel design, materialer, funktionalitet og æstetisk udseende. Overvejelser, der nærmest kan virke helt uoverskuelige at få afklaret. Ikke desto mindre er denne afklaring nødvendig, hvis du vil ende op med den perfekte taske til din lille guldklump.

Men bare rolig. I dette korte indlæg guider vi dig igennem universet af skoletasker og giver dig tre skarpe råd til, hvordan du gør det perfekte skoletaskekøb. Eller rettere: Hvordan du gør dit barn 100% skole- og taskeklar.

God læselyst!

#1 Gå efter det personlige taske-look – tag dit barn med på råd

Det første, du som forælder skal forholde dig til, er spørgsmålet om, hvilket visuelt og æstetisk taske-look, du – eller rettere dit barn – ønsker. Selvom du er den voksne og reelt set træffer købsbeslutningen i sidste ende, er det jo dit barn, der skal bære og bruge tasken til dagligt.

Derfor er det vigtigt at tage dit barn med på råd i beslutningsprocessen. Få din dreng eller pige til at udtrykke, hvilken stil og form han eller hun ønsker. Skal det være en sej og sporty taske med motiv og massevis af lommer og rum til lejesager? Eller skal det være en enkel og diskret pigetaske med yndefuldt design og sarte farvenuancer? Lyt til dit barn – det giver det bedste og mest personlige resultat.

Mangler du inspiration til en feminin og trendy pige- eller kvindetaske, der ikke bare skal kunne rumme skolebøger, men skal fungere som dekorativ accessorie, kan du finde en lang række gode bud her.

#2 Den rummelige taske – tænk i praktisk og funktionelt design

Foruden selve udseendet er den praktiske dimension selvfølgelig også (alt)afgørende. Her bør du tænke i det funktionelle design, der tjener til skolebrug, og som giver dit barn en rummelig taske. Der findes et væld af smarte designs, der giver god plads til skolebøger, penalhus og legesager – uden at det bliver på bekostning af det æstetiske udtryk.

Husk altid at afstemme taskekøbet nøjagtig efter dit barns fysiske størrelse og kropsbygning. En kæmpestor skoletaske til en lille krop vil ikke være ergonomisk forsvarligt, og dit barn vil nærmest forsvinde bag tasken.

#3 Kvalitet og pris? Den langtidsholdbare taske – og investering

Ja, vi kommer ikke uden om afvejningen af kvalitet og pris. Det er altid en svær balancegang, da du selvsagt skal gå efter det produkt, der giver dig maksimal brugsværdi og glæde for pengene.

Her bør du altid konsultere en fagekspert og få vejledning til, hvordan du prioriterer dine penge mest fornuftigt i relation til dit barns taske.

En god tommelfingerregel er dog, at en kvalitativ solid taske naturligt nok også vil være en mere langtidsholdbar løsning og investering – også selvom den potentielt set koster lidt ekstra.