Det kribler og det krabler i håret og det klør noget forfærdeligt. Har dine børn fået lus? Lige nu er det nemlig højsæson for lus. De små kryb er også blevet sværere at få has på. Ved du hvordan du skal slippe af med lus? Læs med her og få svaret.

Lus er et lille blodsugende insekt der lever i håret på mennesker. De diskriminerer ikke og angriber lige så gerne børn som voksne, mænd som kvinder. Men de foretrækker langt hår, når de skal ”hoppe” fra den ene til den anden. Derfor er piger med langt hår oftere ramt end drenge med kort hår. For at blive smittet med lus kræver det at man er i nærkontakt med en der har det.

Har din børn fået lus, skal alle i familien dog tjekkes. Hvordan gør man så det? Jo, den klassiske metode er kæmning med kam og balsam. Det er stadig den mildeste, mest effektive metode, især fordi lusene har udviklet resistens overfor lusemidlerne.

Kæmning for lus er helt ligetil

Det er hverken svært eller dyrt at kæmme for lus, men det tager tid. Det skal gøres alligevel. Gør det hver anden dag til at begynde med og så hver tredje dag, indtil du ikke længere finder lus. Normalt er man lusefri på 2 uger.

Du skal bruge:

– en tættekam

– en balsam

– køkkenpapir

Det er super nemt at kæmme for lus. Først skal håres gøres vådt, skyl det under bruseren. Det får lusene til at ”holde vejret” og mens de gør det, kan de ikke bevæge sig. Efter håret er gjort vådt, smører du balsam i håret. Det sørger for at kammen kan glide let igennem håret og får lusene til at sidde fast. Nu trækker du tættekammen igennem håret, en tot hår af gangen, fra rod til spids. Når du har trukket kammen langsomt igennem en tot hår, tørrer du den af i køkkenrullen. Her kan du så se om der er lus. Fortsæt med en ny tot hår indtil du kommer hele vejen rundt. Når der ikke længere er lus at se på køkkenrullen er du blevet lusefri.