Nøgler er nogle spændende størrelser. Især for børn! Det er sådan en voksenting, som mange børn brænder efter at lege med. Derfor er det en god ide at få gemt nøglerne væk, så de ikke frister de små fingre – og hvorfor ikke gøre det på en måde, så der samtidig bliver mere orden på de mange nøgler?

Du kender det sikkert godt, ikke? Du har fået lagt dine nøgler et sted, hvor ungerne har kunne få fat i dem, eller også har de fundet nogle af de nøgler, du normalt bare har liggende, fordi du ikke bruger dem hver dag – og nu ligger de der ikke mere, fordi de er blevet en del af den leg, børnene havde gang i.

Måske har de leget far, mor og børn og i processen haft brug for nogle nøgler. Ja, de har måske ladet sig inspirere af en af de gange, hvor du ikke har kunnet finde dine nøgler og derfor har sat huset på den anden ende, og fået alle til at lede efter dem.

Så nu er de altså væk og ingen af de små poder kan huske noget som helst om, hvor de har fået lagt dem – eller vil for den sags skyld indrømme, at de har taget dem. Altså er vi tilbage til en af de situationer, hvor alle må på nøglejagt!

Få dig et nøgleskab

nøgleskab

Nøgleskab fra Låserabatten

I stedet for at have nøglerne liggende fremme og friste, hvorfor så ikke få et decideret nøgleskab til dem. Så bliver der også mere orden på dem og du undgår selv at få smidt dem væk – og det er nemt at opdage, hvis der mangler nogen. For så snart du opdager, at en eller flere nøgler ikke hænger på den vante krog, ved du at de mangler at blive hængt på plads.

Måske er nøgleskabet ikke så meget til dine hoveddørs- og andre nøgler, du oftest bruger i hverdagen. Det er nok mere til alle de andre nøgler, der anvendes i husstanden. Dem til udhuset, cykelskuret eller til cyklerne eller bilen, hvis det er transportmidler, der ikke bliver brugt så meget i hverdagen.

Vælger du et nøgleskab med kodelås, har du samtidig tyverisikret dine nøgler bedre og slipper for, at tyvene kan bruge familiens bil til at køre væk med alle hjemmets værdigenstande, hvis I har indbrud – eller undgår at tyvene kan få adgang til jeres udhuse og andre steder, hvor I har noget af værdi stående.

Nøgleskabe til institutioner

Et nøgleskab er også en god ide i en børneinstitution. Igen holder det styr og samling på nøglerne og I undgår, at stedets mange nøgler pludselig bliver en del af børnenes leg, fordi I har fået lagt dem, da I skulle hjælpe et af børnene med at få støvler på, eller hvad der nu ellers kan være for grunde til at lægge det, man har i hænderne.

Alt i alt er et nøgleskab en god investering, så snart I har mange nøgler at holde styr på – både privat og på arbejdspladsen.