Hvad skal barnet hedde? Det kan være svært for dig at beslutte dig for, hvilket navn dit barn skal have. Det er jo et valg for livet. Når du også skal blive enig med din partner om det, kan det blive endnu sværere.

Når du er gravid, vil du helt sikkert hundredvis af gange blive spurgt: Hvad skal barnet hedde? Det er dog et spørgsmål, der for nogle kan være virkelig svært at svare på. For hvordan kan du vælge et navn til et barn, som du ikke engang har mødt endnu?

Det kan også være, at du og din kæreste ikke kan blive enige om et navn. Men det er ikke sjovt at skulle gå på kompromis med sit barns navn. Det skulle gerne være et navn, der føles som det helt rigtige for jer begge to. Hvad gør I så? Vi kommer her ind på nogle forskellige tips, I kan bruge.

Opkald dit barn efter familemedlemmer

Det er en grund til, at nogle navne er mere populære end andre. Det skyldes, at navnene har en cyklus. Navne, som vores bedsteforældre og oldeforældre havde, vil derfor være nogle, som vi særligt godt kan lide.

Hvis du ikke kan finde på, hvad dit barn skal hedde, eller hvis I ikke kan blive enige, kan det derfor være en ide, at I ser på, hvad jeres bedsteforældre og oldeforældre hed. Måske er der nogle af de navne, som I godt kan lide.

Det er rart, at der er nogle gode minder associeret med navnet, som der for eksempel vil være, hvis I vælger at opkalde barnet efter et familiemedlem.

Populære navne – fordele og ulemper

Når du skal finde et navn til dit barn, har du sikkert siddet og set på, hvilke navne der er populære i øjeblikket. Nogle går bevidst udenom de navne, mens andre lader sig inspirere af dem.

For mange forældre er det vigtigt for dem at finde et unikt navn. De bruger derfor kun de populære navne til at finde ud af, hvad deres barn ikke skal hedde. Det kan være rart at give barnet et særligt navn, da dit barn jo netop er helt særligt for dig. Så skal han eller hun ikke hedde det samme som alle andre.

De fleste børn kan dog godt lide at hedde det samme som andre og vil ikke blive kede af det. Selv med et unikt navn kan I jo ikke være sikre på, at der ikke er andre, der hedder det.

Det sker der, hvis du ikke kan finde et navn

Ifølge loven skal dit barn have et navn indenfor 6 måneder. Har det ikke det, bliver du idømt dagbøder. Der er en myte om, at dit barn vil blive kaldt enten Margrethe, Christian eller Frederik, hvis det kommer så vidt. Der er dog ingen eksempler på, at det er kommet så vidt – de fleste forældre kan trods alt godt blive enige om et navn, når de bliver presset med at få en bøde for det.