Børneværelset har stor betydning for ethvert barn, så det skal selvfølgelig være helt perfekt. Måske trænger det til en kærlig hånd, eller måske trænger det til lidt forandring, fordi er barnet bare blevet ældre siden sidst, det blev sat i stand. Her er en komplet liste over ting, der er vigtige at huske, når børneværelset skal sættes i stand.

 

Har sengen den rigtige størrelse?

Det er selvfølgelig vigtigt, at barnet kan få en god nats søvn hver nat. Én af måderne hvorpå man kan sikre sig, at dette er muligt, er ved at være sikker på, at sengen har den rette størrelse og er god at ligge i. Har man bare behov for en simpel løsning, kan man vælge en boxmadras. De bedste boxmadrasser findes i mange størrelser og kan justeres i hårdhed og fjedrelag, så man sikrer sig den bedst mulige komfort til sit barn.

 

Et skrivebord skal der til

Hvis barnet har den rette alder til det, er det en god idé, at der står et skrivebord på værelset. Her kan barnet sidde og tegne, lave lektier eller spille computer. Det er bedre at sidde ved et skrivebord end i sengen eller på gulvet, og nogle gange har barnet brug for at kunne sidde alene frem for inde i stuen.

 

Gå ikke ned på opbevaring

Børn har det med at have rigtig meget legetøj, der fylder en hel del, og det skal der også være plads til på børneværelset. Det kan være svært, især hvis rummet er småt, men der findes heldigvis nogle forskellige løsninger på, hvordan det kan lade sig gøre at få plads til det hele. Man kan for eksempel have en reol, hvor der på hylderne er plads til, at der kan stå kasser med legetøj i. På den måde kan man nemlig få det gemt væk ret hurtigt. Kniber det stadig med pladsen, kan man hænge nogle hylder op på væggen, hvor man kan fremstille nogle af de mindre genstande. Så får man både noget pynt på væggene og legetøjet har en fast plads, hvilket gør det lettere at opretholde orden.

 

Gulvplads er vigtigt

Når børnene er små, er det vigtigt, at der er så meget gulvplads som muligt på deres værelser. Her kan de få plads til at lege og bevæge sig. Fyld derfor ikke alt for mange møbler ind i rummet. Hvis rummet er lille, og det er svært at få gulvplads, kan det være en idé at droppe nogle møbler. For eksempel et skrivebord. Det fylder en del og kan godt undværes, hvis barnet har mulighed for at sidde ordentligt et andet sted i hjemmet.

 

Husk alt tilbehøret

Ligesom alle andre steder i hjemmet, er det altid hyggeligt med lidt småting, der kan give rummet lidt liv. Find en sød lampe til børneværelset da det både pynter og er praktisk, tilføj et sødt gulvtæppe eller hæng nogle fine plakater eller billeder op på væggen.

 

Skal der males?

Når rummet alligevel er helt tømt for møbler, fordi det hele skal skiftes ud, eller fordi der trænger til at blive gjort ordentligt rent i alle krogene, kan man udnytte det til at få malet. Ny maling på væggene får værelset til at se ekstra nyt og rent ud, så hvis det trænger, er det bare med at få det gjort med det samme. Tag dig tid til at finde ud af hvilken farve, væggene skal males, og hør eventuelt barnet, om han/hun kunne tænke sig, at værelset har en anden farve end den klassiske hvide farve.

 

Få hjælp af barnet

Det er vigtigt at inddrage barnet selv, når værelset bliver indrettet, for det jo er barnets egen lille zone i huset. Barnet skal selvfølgelig elske at være derinde, så derfor er det vigtigt, at alting er helt efter barnets egen smag. Spørg ind til om der er nogen bestemt, barnet ønsker – det kan være et møbel farven på væggene eller noget helt tredje. Giv barnet nogle valg, og husk at vær åben overfor idéer, så barnet kan sætte sit helt eget præg på sit værelse. Desuden kan det være, at barnet ville synes, at det er sjovt at komme med i boligforretninger og selv udpege møbler, eller det kan være at han/hun vil være med til at male væggene, samle møblerne eller sætte dem ind på værelset.