Har du børn, kender du formentlig alt til, at hverdagen lynhurtigt går op i madpakker, fritidsaktiviteter, rengøring og madlavning. Den daglige trummerum kører derudad, og pludselig har I som kærester glemt hinanden. Selvom man har børn – og måske endda når man har børn – er det vigtigt at prioritere hinanden som kærester. Det er vigtigt at værdsætte hinanden i hverdagen, og det er vigtigt at sætte tid af til en tur i biografen eller bare en aften på sofaen uden børn. Ellers forsvinder gnisten, og parforholdet risikerer lige så langsomt at smuldre mellem fingrene på jer.

 

Ikke kun mor og far

Når I får børn, får I samtidig nogle helt nye og afgørende roller. Rollerne som mor og far. Der er ingen tvivl om, at det er vigtige roller, og at de børn, I sammen har sat i verden, har mere brug for jer, end nogen andre. Rigtig mange par kommer dog med tiden til at gå så meget op i de nye mor- og farroller, at den rolle, der før var altoverskyggende mellem dem, forsvinder. Kæresterollen. Vi har så travlt med at gøre det bedste for vores børn, at vi glemmer os selv og hinanden. Sandheden er dog, at hvis vi husker kærligheden i hverdagen, bliver vi gladere. Og bliver vi gladere, bliver vores børn gladere. Der er altså absolut ingen undskyldning for at lade være.

 

Det kan I gøre

De fleste vil nok påstå, at det er mangel på tid og overskud, der er skyld i mangel på kærestetid. Der er nemlig rigtig meget at se til med børn i huset. Helt grundlæggende er det prioriteringen af tiden og overskuddet, der skal tages op til overvejelse. Måske kan I købe jer til mere tid ved at handle over nettet, eller ved at betale jer fra rengøringen? Måske kan bedstemor tage med jeres datter til gymnastik en gang imellem, eller måske skal I sende ungerne i institution, næste gang I holder en feriedag – i hvert fald noget af dagen. Sæt jer ned og italesæt, hvad I sammen kunne have lyst til at lave og planlæg, hvordan I kan gøre det. Det behøver ikke være en uges all inclusive til Mallorca. Mindre kan gøre det. Måske er det nok at aftale, at I skal kysse hej og farvel hver dag, og at I sammen går en eftermiddagstur med hunden – hånd i hånd. Det kan også være, at bedsteforældrene får en ugentlig hente-dag i børnehave eller en weekendovernatning, så der er tid til biograftur og cafébesøg. Det afgørende er, at I gør noget. Sammen.

 

Konkrete ideer til, hvad I kan lave sammen:

 

  1. Nyd et romantisk ophold sammen (læs guiden på Romantikeren.dk)
  2. Tag i biografen og se en film (se aktuelle film på Kino.dk)
  3. Spis en hyggelig middag (Se de bedste restauranter på TripAdvisor.dk)
  4. Vær aktive sammen ( f.eks. mulighederne hos Oplevelsesgaver.dk)
  5. Nyd et par afslappende timer i hinandens selskab (se f.eks. DuGlemmerDetAldrig.dk)