På det seneste har der været en del debat om hvorvidt man skulle lade sine børn falde i søvn helt alene på værelset selv når barnet grad. Tilhængerne af denne metode mener at det giver stærkere og mere selvstændige børn, men nu er der lavet en ny undersøgelse der viser hvor meget børn har brug for kram og omsorg. Ja det gør faktisk også børnene klogere når mor og far er gode til at kramme og putte.

Når barnet skal falde til ro

Har barnet svært ved at falde i søvn eller bare falde til ro, så er her lidt ting du kan gøre.

 

  • Syng for dit barn – For den lille er der intet så beroligende som er være i far eller mors arme og høre deres stemmer. Her er man i sikkerhed, her tør man godt lukke øjnene og overgive sig til søvnen.
  • Vug dit barn – En af de mest effektive metoder er at lægge barnet i en vugge og så ellers bevæge den stille og roligt.
  • Læg barnet på dit bryst, hud mod hud – Ligesom at undersøgelsen viste at børn blev klogere at få massere af kram og kærlighed fra forældrene, så har det også store kognitiv betydning for barnet at mærke forældrenes hud.
  • Gå en lang aften tur – Efter en lang aften tur hvor man både har oplevet nye ting og fået en masse vind i ansigtet, så er det svært at holde øjnene åbne når man kommer hjem.
  • Sluk for alt elektronik – Når det er sengetid, så put med barnet og sluk for alt elektronik og fokuser udelukkende på barnet. Ikke noget med at du ligger og ser netflix mens barnet prøver at falde i søvn. Vær et med barnet og giv det din fulde opmærksomhed.
  • Mørklæg værelset – Selv det mindste lys der kommer ind af vinduet eller af døren kan distrahere barnet. Mørklæg vinduer og døre så godt som muligt.

 

Så hvis du gerne vil have de mest harmoniske børn, så kram dem så meget som muligt og giv dem alt din opmærksomhed. Det udvikler dem kognitivt og som undersøgelsen viste, så gør det også barnet klogere.

 

Hvis du kender en mor som gør et rigtig godt stykke arbejde med de små børn, så vis hende at hun gør det godt ved at give hende en lille gave. Det kunne være et lille smykke, en bog eller måske en oplevelse. På Gavespot.dk, kan du finde mange flere gaver til mødre.