Haven kan være det perfekte samlingspunkt for hele familien om sommeren. Når vejret er godt, er der intet som at sidde udenfor og nyde livet med god mad og i godt selskab. Haven kan være så meget mere end en græsplæne og en terrasse – man kan bruge ligeså lang tid på at indrette haven, som man kan bruge på at indrette ethvert andet rum i hjemmet. Har man en velindrettet have, vil alle familiens medlemmer holde af at bruge tid udenfor.

 

Gør terrassen til familiens samlingspunkt

Når man opholder sig i haven, befinder man sig primært på terrassen. Det er her, man kan sidde behageligt og slappe af i det gode vejr, mens børnene leger. Det er en god idé at placere terrassen strategisk i forhold til huset og solen. De fleste foretrækker en sydvendt terrasse, så man kan have sol på terrassen det meste af dagen. Mange foretrækker også at have en anden terrasse, der vender mod øst eller vest for at gøre det muligt at nyde morgen- eller aftensolen. Terrassen skal være lettilgængelig fra huset og helst have en udgang fra stuen eller køkkenet, så man har de bedste muligheder for at få adgang til terrassen.

 

Køb de perfekte havemøbler

På den gode terrasse skal der selvfølgelig være nogle fede havemøbler. Et udendørs spisebord med tilhørende stole er nyttigt, så man kan sidde udenfor og spise. Har man plads til det, er det også en god idé med nogle behagelige udendørssofaer eller nogle liggestole. Der er ingen terrasse uden de rette havemøbler, og der er ingen tvivl om, at det er alle pengene værd at investere i de perfekte havemøbler. Ønsker du dig nye havemøbler, men har du ikke pengene til det, så kan du med fordel besøge lån.dk, hvor du kan tage et mindre lån. Et mindre lån vil nemlig gøre det muligt for dig at gøre haven og terrassen til det helt perfekte opholdssted for hele familien.

 

Indret et hjørne af haven specielt til børnene

Der skal selvfølgelig være masser af plads til børnene i haven. Indret en del af haven specielt til børnene, så de har rig mulighed for at lege og have det sjovt udenfor. Her kan du for eksempel placere en trampolin, som børnene helt sikkert vil få mange timer til at gå med. Er børnene helt små, er en sandkasse helt sikkert et hit. Lige meget hvilken alder børnene har, så vil et klatrestativ eller et gyngestativ også uden tvivl være sikre vindere. Har man en køkkenhave, så involver børnene og giv dem deres egne grøntsager at tage sig af. De vil uden tvivl synes, at det er rigtig sjovt at have ansvaret for deres egne planter og være med til at passe køkkenhaven sammen med mor og far. Giver man børnene masser af muligheder for at lege udenfor, så vil de helt sikkert nyde at være i haven lige så meget som jer.

 

Hold haven ved lige

Når man endelig har fået skabt sig den perfekte have, der kan være hjemmets samlingspunkt om sommeren, så er det vigtigt, at man husker at tage sig af den. Vand blomsterbede, planter og græsplæne for at holde det hele friskt og undgå, at det tørrer helt ud, hvis det ikke regner. Brug tid på at fjerne ukrudt, så den nye flotte have ikke forsvinder i alt ukrudtet. Det kan være svært at komme alt ukrudtet til livs, men bruger man noget tid på det hver uge, burde det være nogenlunde overskueligt. Er der mange fliser, skal man også tage sig af dem og undgå for mange alger og ukrudt imellem fliserne. Har man en træterrasse kræver det ofte, at man bruger en del tid på at vedligeholde den. Selvom det måske ikke er det mest tiltalende at bruge sin tid på, så er det nødvendigt, hvis man vil holde haven og terrassen pæn i lang tid.