Som kommende forældre er der meget, som I skal have styr på inden baby kommer. I skal først og fremmest have købt diverse babyudstyr, for at være klar til at tage imod jeres baby. Men hvad er egentlig det vigtigste at have klar, når baby kommer? Det har vi samlet en liste med her.

Bleer

Det første I skal have købt inden baby kommer er naturligvis et par bleer. Det kommer sikkert ikke bag på jer, og måske har I allerede købt de første bleer.

I forbindelse med bleer skal I overveje om I gerne vil bruge de klassiske engangsbleer eller vil benytte stofbleer. Stofbleer er begyndt at blive moderne igen, da du i dag kan få ”moderne” stofbleer der er nemme at bruge og vaske. Fordelen ved at bruge stofbleer er at det er bedre for baby og samtidig er det også bedre for miljøet, når vi genbruger i stedet for at smide ud.

Puslebord og alt hvad der hører til det

Når i har købt bleerne skal I også have mulighed for at skifte baby og her er et puslebord en absolut nødvendighed. Til et puslebord hører også lidt andet udstyr, som er godt at have klar til de første dage med baby. Det er fx en puslehynde, så baby ligger godt, engangsvaskeklude samt stofbleer til at vaske baby med.

Tøj

Næste punkt på listen er at have en basisgarderobe til baby. Det er en fordel at have et par bodyer sammen med et par varme trøjer klar til de første par dage. Især bodyer er vigtige for at have en god basisgarderobe. Men ud over det er busker og trøjer også vigtigt at have klar.

Det er også en god idé at have et par hagesmækker og en hue klar til de første par dage, så har I alt hvad I skal bruge indenfor tøj.

Autostol

For at kunne få baby med hjem fra hospitalet skal I have en autostol klar. Det kan godt være en stor jungle at finde rundt i forskellige autostole og det kan være en stor forskel at gå efter testresultater for at sikre at I køber en god autostol.

Barnevogn og vugge

For at baby kan sove godt, er det næste I skal have klar barnevogn og en vugge til boligen. I kan utrolig mange forskellige barnevogne og vugger, og det handler egentlig bare om at finde en barnevogn som er praktiske at gå med.

Når I skal finde en vugge gælder det om at finde en vugge der vil passe ind i jeres bolig.

Det er samtidig vigtigt at have en god madras og dyne klar, så baby får de bedste muligheder for at sove godt. Sammen med dynen skal der også være noget flot sengelinned. I kan fx finde sengelinned der passer sammen med jeres sengetøj og skabe et flot soveværelse på den måde. Her kan I fx kigge efter sengetøj på damask.dk.

Ammeudstyr til mor

Det sidste på vores liste for hvad I skal have klar inden baby kommer er diverse ammeudstyr til mor. Det er rart at have en god ammepude, som mor kan sidde med når baby skal ammes. Samtidig er ammeindlæg også uundværlige til starten. Et par gode amme-BH er også gode at have, men kan være svære at købe inden fødslen og det kan derfor være en fordel at vente med det til et par uger efter fødslen.

Alt det andet

De ovenstående punker er det som vi mener er vigtigste at have klar inden baby kommer. Men ud over det nævnte er der meget andet, som kan være rart at have klar.

Det er fx rart at have en bæresele, et lille badekar, babyolie, pusletaske, sutter, skråstol samt meget andet.