Har I købt nyt hus til familien? Så skal I naturligvis holde en lækker indflytterfest, hvor venner og familie kan se herlighederne. Som børnefamilie skal det helst være en børnevenlig indflytterfest, og derfor får du her en guide til, hvordan du planlægger en sådan.

Lad børnene være med

At finde det helt perfekte hus, som er værd at gældsætte sig i, kan være lidt af en opgave. Der er mange forskellige ting, man skal have med i overvejelserne, og det er en stor beslutning at skrive under på en købsaftale. Derfor kan det også godt betale sig at være kræsen og at give sig god tid til at finde det perfekte drømmehus. Hvis I ikke allerede har fundet det, skal I derfor ikke lade jer tage til takke med det næstbedste, selvom I føler jer pressede. Lad være med at gå i panik og vælge en lappeløsning. Find det perfekte hus til børnefamilien og ikke bare et godt hus til børnefamilien. På den måde er I sikre på, I har lyst til at blive boende i lang tid.

Når først huset er på plads, skal der arrangeres indflytterfest. Skal det være en børnevenlig én af slagsen, gør I klogt i at inddrage børnene i planlægningen. På den måde kommer de også til at føle, at de har noget at skulle have sagt, og de kommer til at se frem til festen akkurat ligesom jer. De kan hjælpe med at beslutte diverse småting, såsom hvordan invitationerne skal se ud, eller hvilke snacks der skal serveres. Det vil give dem en følelse af at have bidraget, selvom det måske ikke er de helt store beslutninger, der overlades til dem.

Inviter de vigtigste legekammerater

Lige så vel som I voksne gerne vil vise jeres nye hus frem for venner og familie, vil børnene med garanti også. Derfor giver det også rigtig god mening at invitere børnenes vigtigste legekammerater med til indflytterfesten. På den måde bliver det også børnenes fest, og de har nogen at hygge sig med i løbet af dagen og aftenen.

 

Det er klart, at I ikke behøver at invitere hele skoleklassen over, men et par gode venner kan bidrage til, at børnene får en bedre dag. Desuden vil de uden tvivl elske at få lov til at vise deres nye værelser frem til vennerne, og det vil betyde meget for dem, at det ikke kun er deres familie, men også et par jævnaldrende legekammerater, der er til stede. Dermed er de også underholdt, så I voksne har god tid til at nyde samværet med jeres gæster.

Sørg for lækre og børnevenlige snacks

Til en indflytterfest skal der naturligvis serveres lidt lækkert. Der skal være drikkevarer på køl, og derudover skal der helst være lidt snacks, gæsterne kan hygge sig med. Her er det væsentligt, at der er nogle børnevenlige snacks, og som vi allerede har været inde på, kan børnene med fordel være med til at vælge dem. Skal der bages nogle snacks, kan børnene også være med til at klare dette.

 

Der skal altså stilles an med et snackbord og nogle drikkevarer, og derudover skal der selvfølgelig være et gavebord, hvor gæsterne kan parkere diverse indflyttergaver. Har I brug for inspiration til jeres ønskeliste, hvis I sender en sådan med invitationerne, kan I finde en gaveidé eller tre ved at søge efter gode indflyttergaver på nettet. Ellers er det altid oplagt at ønske sig fine glas, dekorative vaser og smukt bestik. Der er masser af ting, man kommer til at mangle, når man flytter i hus, så I skal helt sikkert nok kunne komme på nogle gode gaveønsker – og det samme gælder børnene.