Der er mange detaljer, som du skal tænke over, når du skal vælge en barnevogn. Her får du en guide til nogle af de vigtigste detaljer i forhold til barnevognsvalget.

For mange vordende forældre er det et stort valg for dem, hvilken barnevogn de skal vælge, som deres lille nye barn skal ligge i. Valget bliver yderligere besværliggjort af, at man skal have købt barnevognen i god tid i forvejen, da der kan være meget ventetid på den. Det gør, at du faktisk ikke kommer til at kende dine behov, inden du skal købe barnevognen.

I denne guide prøver vi at klæde dig på til at vælge den helt rigtige barnevogn. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind i forhold til, hvilken barnevogn du skal vælge. Det er individuelt, hvilken barnevogn der passer bedst til den enkelte familie. Det er derfor heller ikke et område, hvor der er nogle rigtige eller forkerte valg. Det hele afhænger af dine præferencer.

Barnevogn eller kombivogn?

Det første, som det er en god ide, at du tager stilling til, når du skal købe en barnevogn, er, om du vil have en traditionel barnevogn eller en kombivogn. Med en traditionel barnevogn mener vi de barnevogne, der er lavet til udelukkende at blive brugt som barnevogn.

En kombivogn er derimod en vogn, der kan laves om. Det kan for eksempel være, så den kan blive brugt som en klapvogn. Det kaldes også en to-i-en barnevogn. I nogle tilfælde har du både mulighed for at lave barnevognen om til en klapvogn og for at tage liften ud og bruge den som autostol inde i bilen. Det kaldes en tre-i-en barnevogn. Er du interesseret i denne type, kan du for eksempel se en tre-i-en barnevogn fra kombivogn.dk.

Barnevognen skal kunne være i bilen

Når du skal vælge en barnevogn, er det også vigtigt, at du sikrer dig, at den kan være i din bil. Det er virkelig ærgerligt at have brugt lang tid på at vælge en flot og god barnevogn, der lever op til alle dine behov, kun for at finde ud af, at den ikke kan være i din bil. Så kan du enten starte forfra med at finde en ny barnevogn, eller du kan købe en ny bil.

Den første mulighed er ærgerlig og irriterende, fordi du netop lige har brugt en masse tid på at finde den helt rigtige barnevogn. Den anden mulighed kan ende med at blive virkelig dyr for dig. Hvis du alligevel føler, at din bil er for lille at køre i, når du får børn, kan det dog være en god lejlighed til at få den skiftet ud.

Hvor skal du bruge barnevognen henne?

Når du køber barnevogn, er det også vigtigt, at du overvejer, hvor du vil bruge barnevognen henne. Det kommer også til at have betydning for, hvilken type barnevogn du skal vælge. Har du brug for en vogn, som du kan trave lange ture med i skoven, er det en god ide at købe en vogn, der har nogle store hjul. Det er med til at gøre, at du nemt kan komme rundt.

Hvis du derimod primært tænker, at du skal bruge vognen, når du skal rundt inde i byen, kan det være en god ide, at du køber en lille vogn. Den vil være nem at have med i offentlige transportmidler og er nemmere at gå med på et smalt fortov inde i byen.

Eller måske skal du faktisk mest bruge din barnevogn til at have stående udenfor. Der vil dit barn kunne få en god middagssøvn i den friske luft.

Vælg en barnevogn, der lever op til EU’s sikkerhedsstandarder

Som kommende forældre er det meget muligt, at du vil opleve, at du vil have fokus på en hel række detaljer, som du ikke skænkede en tanke før. En af dem kan være EU’s sikkerhedsstandarder. Det er de færreste, der har tænkt over dem, før de fik børn, men nu hvor du skal til at have børn, bliver det pludselig meget vigtigt.

EU’s sikkerhedsstandarder er da på heller ingen måde bare varm luft. De er med til at gøre, at du trygt kan stole på, at barnevognen er gennemgået af eksperter, der har sagt god for, at det er en vogn, hvor din lille guldklump kan ligge trygt og sikkert.