Sommeren står for døren, og det er lig med masser af udendørsleg og sjove aktiviteter i det fri. Men hvad skal du lave med dine poder, når solen står højt på himlen, og de står og tripper for at få dig med udenfor? I denne artikel giver vi dig gode forslag til aktiviteter i det fri, som kan underholde både store og små i timevis.

Brug naturen som legeplads

Når børn færdes i naturen, stimuleres deres sanser. De lærer ved at se, lugte, føle, smage og høre. Du behøver derfor ikke iværksætte en masse aktiviteter, når du færdes med dine børn under åben himmel. Tænk i stedet på at stimulere deres sanseoplevelser ved eksempelvis at lade dem dufte til blomsterne, mærke græsset mellem tæerne og høre fuglene synge.

Skoven rummer et eldorado af oplevelser for både børn og voksne, og det er et oplagt udflugtsmål for hele familien. Og i denne tid, hvor træerne netop er sprunget ud, er det samtidig en smuk oplevelse. I skoven er der rig mulighed at kombinere leg med læring. I kan eksempelvis gå en tur og snakke om de dyr, I ser. Det kan være alt fra fugle og insekter til større dyr som harer og rådyr. Du kan også tage en spand med, som børnene kan samle ting i. I kan finde mange spændende ting i skoven, som I kan kigge på, føle på og snakke om, når I kommer hjem. Grankogler, fine blade, sjove grene og smukke blomster er små skatte, dine unger vil elske at gå og finde i skovbunden.

I en skov er der også rig mulighed for at bruge kroppen til fysiske udfoldelser. Her ligger der ofte væltede træer og gamle træstammer, børnene kan klatre og lege på. Grene i skovbunden kan bruges som sværd, hvis du er klar på en hurtig duel, og børnene kan brænde krudt af ved at løbe på de lange skovstier. Og hvis det har regnet, er der sjældent noget, der slår glæden ved at hoppe i vandpytter.

En tur til stranden byder også på spændende oplevelser. Hvis vejret er godt, er det selvfølgelig oplagt med en tur i vandet. Hvis det er mere køligt, kan du lade dine poder gå eller kravle rundt i sandet, så de kan få en fornemmelse af, hvordan sandet føles mellem deres tæer. I kan også samle fine skaller og sten, se på tang og tanglopper og kaste sten i vandet. Hvis det er varmt nok til at lege med vand, kan I også få timer til at gå med at bygge flotte sandslotte.

Når der skal fart over feltet

Hvis du har større børn, der godt kan lide, når der er fart over feltet, kunne de nye el løbehjul fra Cityway være en oplagt mulighed for at lave en sjov aktivitet sammen udenfor. Et løbehjul er en miljøvenlig transportform, og du lærer dermed din teenager at passe på miljøet, samtidig med at I får en sjov oplevelse sammen. Hvis vejret er godt, er det også oplagt at løbe en tur sammen eller dyrke andre former for sport.

På nettet er det muligt at finde inspiration til sjove udendørs aktiviteter i dit lokalområde. Ofte arrangeres der forskellige aktiviteter i sommermånederne, som hele familien kan deltage i. Et eksempel kunne være motionsløb for hele familien. Når du går på internettet for at finde oplysninger om sjove børneaktiviteter, kan det anbefales at tage en internet test for at tjekke, om du har den internethastighed, du betaler for.