Ethvert voksent menneske bør tage ansvar for sin økonomi, da det er svært at være glad og nyde livet, hvis ens privatøkonomi er ude af kontrol. Jo før du begynder at tage ansvar, desto bedre, da ingen børn fortjener at vokse op i en familie, hvor alt er kaos grundet økonomiske problemer og uoverensstemmelser mellem forældrene.

 

Du får her en masse gode råd om, hvordan du kan få din privatøkonomi på rette kurs igen, så du kan forsørge dit kommende barn. Det er jo i din interesse at blive den bedst mulige mor eller far, ikke sandt?

Skab det manglende overblik med et privatbudget

Skyldes dine økonomiske problemer, at du har mistet overblikket, så er det vigtigt, at du lægger eller får lagt et privatbudget så hurtigt som muligt. Du bør selv stå for at lægge budgettet, men hvis det volder dig for meget besvær, så tag kontakt til din bankrådgiver eller en ekstern rådgiver. Budgettet skal laves under alle omstændigheder.

 

Et privatbudget består helt kort og godt af nogle indtægter og nogle udgifter og er i sig selv ikke nogen større videnskab. Det svære er at følge et budget. Lægger du et budget, så er det alfa omega, at du ikke bruger flere penge på eksempelvis mad og diverse, end du har budgetteret med.

Meld dig ind i en a-kasse

Er du ikke allerede medlem af en a-kasse, så bør du tegne et medlemskab allerede i dag. Mister du dit job, og er du ikke tilknyttet en a-kasse, så står du pludselig uden en fast indtægt, hvilket kan have fatale konsekvenser for både dig og din familie. Det er nemlig umuligt at få hverdagen til at hænge sammen, hvis man ikke har nogle penge at gøre godt med. Du kan muligvis få kontanthjælp i den periode, hvor du står uden arbejde, men det er næppe din store drøm at leve af kontanthjælp.

 

Du kan tegne et medlemskab på www.ftfa.dk, hvis du gerne vil have mulighed for at få udbetalt dagpenge, ifald du bliver arbejdsløs. Mind også din partner om at melde sig ind, hvis han eller hun ikke allerede har fået det gjort.

Lån med omtanke

Dit næste lån er kun få klik væk, men måske skal du lige genoverveje situationen, før du skriver under på en lånekontrakt? Et stort lån kan forfølge dig resten af dit liv, hvis det viser sig, at du ikke har penge til at tilbagebetale lånet. Det dur selvfølgelig ikke, så lån kun penge, såfremt du er sikker på, at du kan indfri lånet inden for en overskuelig tidsperiode.