Nu nærmer sommeren sig i Danmark, og selvom vi havde et fantastisk vejr sidste år, så ved vi også at det ikke altid er til at regne med. Derfor er er det måske en god ide at planlægge en ferie hvis du ikke allerede har gjort det.

Det er altid en god ide at tage væk i sommerferien, også selvom det er godt vejr i Danmark. Sommeren er ofte der folk holder ferie, og mange gange er det den eneste chance du har for at rejse. Det er også i denne periode dine børn har fri fra skole. Som forælder er du derfor nødt til også at tage ferie i denne periode. Det bør du i hvert fald gøre. Vi skal udnytte al den tid der til rådighed sammen med ens børn.

En god måde at rejse på er en ganske traditionel bilferie. Det er specielt en god ting hvis du har børn og gerne vil vise dem mange af Europas lande. Måske tænker du at det lyder forfærdeligt. Du er vant til at køre med dine børn på bagsædet, og inden du har trillet 10 meter med bilen, spørg de, hvornår er vi der?

Det er svært at orke i mange timer ned gennem et varmt Europa. Vores opfordring er dog alligevel at du bider i det og gør det. Selvom det måske vil virke som om børnene keder sig meget af vejen, så er det stadig givende for dem.

I løbet af sådan en roadtrip vil de lære en masse ting, og der vil opstå minder som de aldrig glemmer. Så selvom du måske tænker de keder sig 90 procent af tiden, så er det de sidste 10 procent som er de vigtige. Du er kun barn én gang, og at rejse med ens forældre er noget meget specielt i denne periode. Du ved ikke hvor vigtigt det er før du bliver voksen og tænker tilbage på det.

Sådan forbereder du en god bilferie

Hvis I f.eks. vælger at køre hele vejen igennem Tyskland og ned til Italien, så ender I med at køre mange hundrede af kilometer. Det er klart at du er nødt til at forberede dig godt på en sådan tur, ellers så bliver den oprigtig virkelig kedelig og hård.

For det første kan det blive varmt i bilen. Mange modeller har i dag et lækkert klimaanlæg, men det er ikke altid til nok til at holde den ubændige varme ude. Derfor skal du sørge for at I altid har noget at drikke med. Der skal være masser af vand som I nemt kan få fat i.

Det bedste ekstraudstyr til bilferien

Inden I tager afsted, kan i anskaffe jer en god frostboks eller køleboks. Det er lidt trist at skulle drikke lunkent vand fra flasker som har rodet rundt i bunden af bilen. I en køleboks kan I også have sodavandsis som børnene kan få hvis de begynder at brokke sig for meget.

Det er også vigtigt at have mad med på turen. Naturligvis kan du købe forskellige fødevare langs motorvejen, men nogle gange kan der være langt imellem cafeer og tankstationer. Så er det rart at have en snack i køleboksen som børnene kan få, eller du selv kan spise når blodsukkeret er lavt.

Anskaf en god autostol

Du skal anskaffe dig en god autostol hvis du har små børn som ikke kan sidde med en almindelig sele. Det er ganske enkelt et spørgsmål om liv og død. Men det er også spørgsmål om komfort. Hvis I skal køre i mange timer, så skal børnene sidde behageligt, ellers begynder du for alvor at høre brok.