Intet er så populært som temafester – og det gælder både for børn og voksne. Vi elsker at klæde os ud, og vi elsker at klæde vores børn ud. For børn behøver der ikke at være en anledning til at klæde sig ud, de giver den gerne som prinsesser og krigere eller får malet søde dyreansigter i hovedet på en ganske almindelig hverdag.

robin hood kostume

Det kan være i børnehaven, hjemme eller når de er ude at lege hos legekammerater. Udklædningslege er altid sjove. Derfor er det også nærliggende, at når der skal ske noget ekstra for barnet – som f.eks. til børnefødselsdage – at invitere til temafest. Det gælder for både store og små børn.

Festtemaer

Når du og dit barn – stort som lille eller måske teenager – skal invitere til temafest, så vælg et tema, der passer til dit barns interesser og temperament. Tag gerne barnet med på råd, hvis barnet har en alder til det. Husk at tage masser af billeder, så der er noget at se tilbage på – især hvis barnet ikke er så gammelt – og mindes ved.

Prinsessetema eller hvad?

Men hvilket tema skal I vælge. Der er så mange muligheder. Til den lille pige kunne det måske være et yndigt prinsessetema, et fantasifuldt snehvidetema eller andet eventyrtema eller måske et nuttet mariehønetema.

prinsesse kostume

Til den større pige er det måske et mere heftigt punktema, et sejt ninjatema eller et spændende cowboytema, der vil gøre lykke.

Pirattema med sørøvere i sigte

Knægten ønsker sig måske mere et sejt pirattema, et sprudlende cirkustema eller hvad med et Find Holger-tema.

woody kostume

Hvor de lidt større drenge kan synes et underfundigt alientema, et retro Grease-tema eller et rockende Elvis-tema vil være spændende.

Men der er klart mange flere. Sæt fantasien i sving.

Temafestens omgivelser

Det er klart, at har I først valgt at holde en temafest, så skal det være gennemført. Den lille prinsesse skal ikke have de tiloversblevne sorte balloner fra storebrors piratfødselsdag hængende på væggen til sin prinsessefest. Næ, hun skal da have lyserøde, pink og lilla balloner og perler, pailetter og pomponer.

Invitationerne skal også ligne noget, som en pirat eller prinsesse ville sende til sine henholdsvis seje sørøvervenner og bedårende prinsesseveninder.

Derudover skal festmaden og legene også afspejle temaet. Så til piratfesten spises der farlige, sorte kager og laves skattejagt. Og til prinsessefesten spises der yndige, lyserøde kager og leges til bal hos kongen osv.

Udklædning til børn

Ligegyldigt hvad, så handler det ikke alene om lege, mad, service og dekorationer, men i høj grad også om kostumerne. Derfor er det alfa og omega at finde den rette udklædning. Er du ikke lige en mester i skrædderkunsten, så er der heldigvis mange steder, du kan købe færdige udklædninger til børn. Se det store udvalg her.

Udklædning til voksne

Men skal det hele gå op i en højere enhed, så må de voksne også gerne være festligt klædt på og i overensstemmelse med festens tema. På Festli.dk kan du købe udklædningstøj til voksne også.

Læs mere om Musik Leg og Læring hos http://www.yduo-festmusik.dk/