Hvert år forsvinder bunker af børnetøj, især i institutionerne, enten fordi det bliver glemt eller ikke har navnemærker i tøjet. Hvor meget børnetøj drejer det sig om? Hvilket børnetøj forsvinder oftest? Og hvordan opmærker man bedste sit børnetøj? Læs med, og få svarene her.

Har du stået i den situation, at dit barn kom hjem fra vuggestue eller børnehave uden sine vanter, trøjen, eller den ene hjemmesko? Så er du langt fra den eneste. En undersøgelse foretaget af Webpool, afslører at hele 88% af børnefamilier i Danmark har oplevet at deres barn har mistet tøj, f.eks. i institutionerne.

Undersøgelsen viste derudover at de ca. 773.000 børnefamilier i Danmark mister i gennemsnit for hele 452.000.000 kr. hvert år! I gennemsnit mister en børnefamilie i Danmark altså for 585 kr. om året i børnetøj. Dette beløb kan have betydelige betydninger for nogle familier, da det i gennemsnit udgør ca. 7% af danske børnefamiliers årlige budget til børnetøj. Det er primært i institutionerne vi mister børnetøjet, dernæst i skolen og til fritidsaktiviteter.

Det børnetøj vi som sædvanligt mister er ifølge undersøgelsen:

  • Vanter (58%)
  • Huer og hatte (47%)
  • Strømper (29%)
  • Hjemmesko (18%)
  • Regntøj (18%)
  • Trøjer (14%)
  • Sko (13%)
  • Bukser (9%)

Markér med navnemærker i dit barns tøj

Der er dog en løsning til at komme dette problem til livs! Navnemærker til tøj er en lille ting, der gør en travl hverdag med småbørn lidt nemmere. Undersøgelsen afslører derudover at det faktisk kun er hver anden børnefamilie der har navnemærker i deres børns tøj.

Strygemærker kan være en god idé at bruge som navnemærke, da disse kan tåle maskinvask og er generelt mere holdbare. Det gør dem derved perfekt egnet til børnenes hverdagstøj. Det er derudover også en god idé at placerer navnemærket der, hvor det ikke bliver slidt af, og hvor man typisk vil kigge efter det. Det kan fx placeres i nakken eller på vaskeanvisningen.

Husk at skriv fornavn, efternavn og telefonnummer på mærket, så det er nemt og hurtigt at få fat på ejermanden. Du kan desuden finde en unik og sjov figur til navnemærket, som i sætter i alt barnets tøj, så barnet derved også kan læse navnemærket og nemmere kan kende sit eget tøj fra andre børns.

Har du børnetøj du skal af med?

I nutidens forbrugsorienteret samfund har vi især et overforbrug af tøj, herunder børnetøj. Rigtig mange danskere bruger rigtig mange penge på børnetøj. I gennemsnit lader vi 30% af vores egen, og vores børns, garderobe hænge i skabet. Vores overforbrug af børnetøj kan have mange forskellige årsager, men en af disse kan dog være, at det tøj der på mystisk forsvandt, på samme mystiske vis dukker op igen – og så har man i mellemtiden købt nyt tøj til sit barn. Uanset hvad årsagen til ekstra børnetøj er, er der et bæredygtigt alternativ til at smide al tøjet ud – nemlig at aflevere dette til genbrug. På den måde er du med til at skåne miljøet og klæde verdens fattigste på til livet.