Allerede fra dit barn er 14 dage gammelt, bør du begynde at give ham eller hende D-vitamin tilskud. Senere bør du også give barnet kalk og Omega 3, så du er sikker på, at barnet får dækket alle sine behov.

Når du får en lille ny, er der ikke grænser for, hvad du gerne vil gøre for dit lille barn. Derfor er du selvfølgelig også interesseret i, at dit barn får alle de vitaminer og mineraler, som han eller hun har brug for. Selvom barnet får en masse af næring fra modermælken eller mælkeerstatningen, er der stadig nogle former for vitaminer, som du bør give som tilskud til dit barn. I denne artikel kommer vi ind på tre af dem.

Du kan købe dem alle tre via apoteket. Det kan enten være på nettet eller på et fysisk apotek. Dermed kan du nemt købe den form for vitaminer, som dit barn har behov for, når du er løbet tør.  

Selvom du giver dit barn vitaminer og mineraler, bør du selvfølgelig også sørge for at give ham eller hende en varieret kost. Selvom du kan hjælpe dit barn på vej med vitaminer og mineraler, kan det selvfølgelig aldrig erstatte sund mad. Her er de tre vitaminer, som du bør give dit lille barn.

1.     D-vitamin

Allerede når dit barn er 14 dage gammelt, bør du starte med at give ham eller hende D-vitamin. Det bør du gøre, indtil barnet er to år gammelt.

D-vitamin er vigtigt for både knoglerne og immunforsvaret. Dit barn vokser meget i de første to år, og det er derfor vigtigt, at knoglerne har de vitaminer, som de skal bruge. Derudover bliver dit barn udsat for en lang række forskellige sygdomme, ikke mindst i vuggestuen. Derfor er det vigtigt, at han eller hun har et stærkt immunforsvar, og det kan D-vitamin også hjælpe med.  

2.     Kalk

Kalk er selvfølgelig også helt afgørende for opbygningen af dit barns knogler. Det er derfor vigtigt, at dit barn også får rigeligt af det. Både som lille og senere i livet, når han eller hun bliver stort barn og teenager, og hvor der igen virkelig kommer skub i udviklingen af knoglerne.

Du kan give kalk som tabletter, der fås særligt til børn. De er søde og nemme at sluge eller kan tygges, hvilket gør det nemt for dig at få dit barn til at spise dem.

3.     Omega 3

Omega 3 er et tredje vigtigt mineral, som dit barn bør tage. Det er en form for fedtsyre, der styrker hjernen, hjertet og leddene. Det er derfor vigtigt, at både børn og voksne indtager det. Det findes naturligt i fisk, men der er mange børn, særligt mindre børn, der ikke spiser så meget fisk. Derfor får de heller ikke nok Omega 3.

Det nemmeste er typisk, at du giver dit barn tabletter med Omega 3 frem for at prøve at tvinge ham eller hende til at spise mere fisk. Det kan hurtigt skabe unødige konflikter. Omega 3 tabletterne fås i varianter, der kan tygges, og som har en lækker smag. Dermed bliver det nemt for dig at få dit barn til at spise dem.