New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505

Det er et stort skridt for et barn at blive blefri, og er du usikker på, hvornår pottetræningen kan gå i gang, og hvordan fravænningen sker, så følger her en guide, som kan hjælpe dig.

Pottetræning hvornår?

pottetræning hvornårFørst skal du finde ud af, hvornår barnet er klar. De fleste børn er parate, når de er omkring tre år, men det vigtigste er, at registrere barnets individuelle signaler. Så fortvivl ej, hvis dit barn ikke viser tegn på at være parat på dette tidspunkt. Barnet vil som oftest på en eller anden måde give udtryk for, at det ikke er rart, når bleen er fyldt. Nogle børn gemmer sig væk, mens andre selv forsøger at gøre opmærksom på det.

En anden vigtig faktor er årstiden. Barnet kan ikke holde sig på samme måde som os, og det er langt nemmere at komme på toilettet hurtigt om sommeren, hvor barnet kan gå med bukser, der er nemme at få af, eller helt uden, i forhold til om vinteren, hvor man ofte slås med flere lag tøj.

Hvordan?

pottetræningDét du skal opnå er altså, at barnet selv kommer og fortæller, når der er noget i bleen. Vigtigst af alt er, at barnet ikke føler sig tvunget eller oplever ubehag ved at fortælle om det, så husk derfor at rose barnet. Det vil også være med til at vække barnets egen interesse for at smide bleen, fordi det oplever det som noget positivt.

Derefter er hensigten at få barnet til at sige til, lige inden bleen fyldes. Prøv at tale med dit barn om, hvordan det føles, lige inden det laver i bleen. Det er på dette tidspunkt, at fravænningen kan gå rigtigt i gang. Først vil der kun gå få sekunder fra barnet har sagt, at det skal tisse til, at det tisser, men med tiden vil dit barn kunne holde sig i længere og længere tid, og her kan du så småt forsøge at lade barnet gå uden ble.

Som forælder skal man vide, at pottetræning kræver tid og tålmodighed, og at der vil ske uheld mange gange, før det lykkes. Der er ikke noget galt i at vente, hvis man erfarer, at det alligevel var for tidligt at prøve at lade barnet gå uden ble. Dét at kunne styre blære og endetarm er hormonbestemt, så barnet skal nok lære det, når kroppen er helt klar. Mange børn bruger desuden natble i lang tid efter den egentlige fravænning.