At være forældre kan være en hård opgave. Det er også en fantastisk ting at blive forældre, men der medfølger en hel del forpligtelser og en masse ansvar. Man skal pludselig til at forholde sig til livet på en helt anden måde, og det kan virke stressende. Man skal hele tiden sørge for sine børn og kører dem rundt til det de nu skal til. Med tiden bliver forældre gerningen nemmere, men når man har små børn, så kan det sommetider være en hård omgang at holde styr på familie og karriere på samme tid.

Der er blevet holdt mange foredrag og skrevet mange bøger om det at være forældre. Det at man hele tiden skal bevare roen og overblikket. De fleste forældre vil jo godt opdrage deres børn, så godt som overhovedet muligt og sommetider kan det virke som en umulig opgave. Hvis man vil undgå stress, så kan det være en rigtig god idé, at studere mindfulness.

Blev en harmonisk forælder ved at studere mindfulness

Mindfulness stammer fra buddhismen og det handler i bund og grund om, at have styr på sit sind og sine tanke. Mindfulness hjælper én med at leve i nuet og på den måde kan man få mere ro og bedre tid til sine børn. Med mindfulness kan man undgå de perioder, hvor man bare synes at det hele er hårdt. Det er nemlig disse perioder, som giver folk stress. De perioder hvor man i forvejen synes det er hårdt, men hvor der samtidigt ikke er tid til pauser, fordi man fortsat skal holde styr på familieliv og karriere.

Med mindfulness lærer man at observere ens tanker og tankemønstre. Man lærer hvordan man undgår at identificere sig med sine tanker og konstant vurdere, måle og dømme sig selv. Hvis man konstant spørger sig selv om det man gør er godt nok, så bliver man automatisk mere stresset. Hvis du vil være en mere harmonisk og rolig forældre, som har mere tid til sine børn, så er mindfulness vejen frem. Med mindfulness får man mere overskud til, at holde styr på både familieliv og karriere på samme tid uden man blive stresset.

Se mere hos Mindfulness akademiet