Børn elsker at lege med vand. Når de gør det, er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, at børnene kan blive nedkølede af at være for længe i vandet, at deres tøj skal kunne tåle at komme i tørreskab, og at mange lege med vand kan føre til alger på terrassen, så du har brug for algerens.

De fleste børn elsker at løbe og lege med vand. Det kan være fantastisk til at køle dem ned på en varm sommerdag og kan virkelig holde dem beskæftiget i lang tid. Bare det at se på hjemmelavede skibe eller pinde, der flyder med strømmen, er dog også underholdende for børn, og noget de virkelig kan bruge lang tid på.

Selvom børnenes lege med vand kan betyde lidt mere arbejde for dig som forælder, fordi du i mange tilfælde skal tørre både dem og deres tøj efterfølgende, er det dog det hele værd, når du ser deres glæde ved det.

Når dine børn leger med vand, er der dog altid noget, som du bør være opmærksom på. Det kommer vi ind på her.

Sørg for at fjerne vandet, så der ikke opstår alger

Hvis dine børn leger med vand derhjemme i haven, er det meget sandsynligt, at en stor del af det ender på jeres terrasse. Det kan være et perfekt sted for børnene at sidde med en balje eller at løbe rundt og sprøjte vand på hinanden.

Når der ligger vand på en terrasse, kan der dog opstå alger på den. Alger elsker nemlig et fugtigt klima, og hyppige vandlege kan desværre føre til masser af grimme alger. Derfor bør du sørge for at fjerne vandet, så snart det er muligt.

Er der alligevel opstået alger på terrassen, behøver du dog ikke at fortvivle. Der findes nemlig en række firmaer, der kan hjælpe dig med algerens. Der kommer de og fjerner algerne, så terrassen igen bliver pæn at se på. Det kan de gøre en gang om året, så din terrasse bliver ved med at være algefri.

Er vandet varmt nok til, at børnene kan bade?

Når dine børn skal bade i vandet, er det vigtigt, at du holder øje med, at vandet er varmt nok. Børnene kan nemlig blive nedkølede, hvis de opholder sig for længe i koldt vand.

Er vandet ikke så varmt, handler det derfor bare om, at de får sig en hurtig dukkert. I det tilfælde skal du sørge for at have store håndklæder og måske et lækkert blødt tæppe med. Er vandet varmt, kan du roligt lade børnene bade i det i længere tid. Går de i strandkanten, kan du eventuelt give dem en bluse på, så de ikke bliver kølet af på overkroppen af vinden.

Kan børnenes tøj tåle at komme i tørreskab?

Leg med vand kan i mange tilfælde også betyde vådt tøj. Når du tørrer det derhjemme, kan du nemt styre, hvordan det bliver tørret. I institutionen vil de ofte komme det i tørreskab. I det tilfælde er det vigtigt, at du på forhånd har undersøgt, om dit barns tøj kan tåle det.

Noget børnetøj er nemlig ikke egnet til at tørre i tørreskabet. Det kan få tøjet til at gå op i limningen, så det ikke længere er vandtæt. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at undersøge det, inden du giver barnet det med i institution.