De seneste par år er bæredygtighed for alvor kommet i fokus. Det gælder alle aspekter i vores liv, herunder også dine børns garderobe. Vil du gerne have, at dine børn skal gå mere bæredygtigt klædt, men ved du ikke, hvordan du skal begynde? Så læs med videre og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre.

Gå efter tøj, der er miljømærket

Vil du gerne være sikker på, at det tøj du køber, er produceret på bæredygtig vis? Så skal du gå på jagt efter tøj, der har miljø- eller sundhedsmærker. Mærker såsom økologimærket GOTS, Svanen, Oeko-tex 100 eller Blomsten er din garanti for, at tøjet er iblandt det mindst klimabelastende.

Det gør sig gældende for tøj, men bestemt også sutter. Du kan finde et fristende sortiment af sutter lige her: https://luxkidz.dk/78-sutter.

Lad dit børnetøj gå i arv

Et af de bedste råd til bæredygtigt børnetøj, det er at lade det gå i arv. Måske har du planer om flere børn og dermed kan spare penge på det tøj, du allerede har liggende. Det kan også være, at du kender nogen, der venter barn. Dermed kan du lade dine børns aflagte børnetøj gå i arv til nogen, der kan drage nytte af det.

Det kan du gøre med tøj, du ikke længere har brug for

Der er sommetider behov for at rydde op i børnenes garderobe. I stedet for at smide det aflagte tøj ud, så kan du i stedet vælge en af følgende muligheder, der er langt mere bæredygtige:

  • Giv det væk gratis.
  • Donér det til eksempelvis Røde Kors og støt en god sags tjeneste.
  • Køb brugt børnetøj i din nærmeste genbrug.

Står du alligevel og mangler noget tøj, så besøg https://luxkidz.dk/. Her finder du børnetøj af god kvalitet, hvilket sikrer dig, at tøjet holder meget længere og dermed kan holde gennem flere generationer.