Selvom dit barn almindeligvis ikke kan huske sin barnedåb, så skal den da fejres med pomp og pragt i en barnlig ånd med små sutteflasker, sutter og gyngeheste eller lignende.

Der skal selvfølgelig også være balloner – balloner er måske endda det barnet sætter mest pris på, når det følger med øjnene, at de duver i vinden.

Barnedåb er barnets første fest

Ud over selvfølgelig tiden lige efter fødslen, hvor barn og forældre – i særdeleshed måske nok mest mor – blev begavet og lykønsket, så er barnedåben den allerførste fest i barnets liv, hvor det er midtpunkt. Derfor er det også en dag, der er meget betydningsfuld. Ikke mindst for jer forældre, der kan fejre, at jeres barn har fået sit navn og er blevet velsignet af Gud, men senere også for barnet.

Et festligt pyntet lokale og bord

Heldigvis findes der mange forskellige festartikler, der egner sig perfekt til at pynte op til barnedåb med. Som regel i de søde, traditionsrige lyserøde og lyseblå farver, men mere neutrale er det også muligt at erhverve – f.eks. grøn.

Køb på nettet

Hvis du gerne vil have masser af tid til at beslutte dig i ro og mag, vil vi helt klart anbefale, at du vælger at købe dine festartikler på nettet. Der findes webbutikker, der har specialiseret sig i festartikler og barnedåbspynt. Det er nemt, og tit er det også nogle anderledes ting, som du ikke kan købe i almindelige butikker.

I webbutikker er der ingen åbningstider, du skal tage hensyn til. Du kan lægge i indkøbskurven og nemt fjerne det igen, hvis du fortryder, når du støder på noget andet, du hellere vil have. Varerne bliver leveret lige til din hoveddør inden for et par hverdage.

Hvis du så alligevel har fået forkøbt dig, eller du efter du har bestilt, ombestemmer dig, så har du 14 dage til at fortryde i, og så kan du blot returnere varen, få dine penge retur eller bytte den til noget andet. Det er ikke en mulighed, du har i en fysisk butik.

Selvfølgelig koster det ekstra at få tilsendt varerne, men som regel er det et forholdsvist lille beløb, og det opvejes af den nemme måde at handle på og de rettigheder, du har ved nethandel.

Gem minderne fra barnets første fest

Når barnet er gammelt nok, kan I sammen kigge på alle billederne, I har knipset og kigge på alle gæsterne – i en noget yngre udgave – og måske kan barnet endda huske at have haft glæde af nogle af gaverne på gavebordet.

Tip: Hvis I sætter engangskameraer rundt omkring i festlokalet og beder gæsterne skyde løs med dem, så får I rigtig mange billeder, uden I selv hele tiden skal være opmærksom på, hvor der sker noget, der vil være godt at få foreviget, og I vil få nogle anderledes billeder.

Husk også at tage billeder af det pyntede lokale og bord og at gemme noget af pynten. Det vil senere kunne give jer mange hyggestunder at sidde sammen og kigge på.