Kunne du tænke dig at leve mere bæredygtigt i hverdagen? Så kan du blandt andet tage et kig på dine forbrugsvaner, når det kommer til børnetøj. Du kender måske til, hvor fristende det er at købe børnetøj, som dine børn egentlig ikke har brug for – men det er helt vildt sødt! Heldigvis findes der flere ting, du kan gøre, hvis du ønsker at fokusere på bæredygtigt tøj til børn.

Strik dit eget tøj til børnene

Hvad end du er nybegynder eller garvet strikker, er det uden tvivl et sikkert hit med striktøj til børn. Du kan blandt andet forkæle dine børn med sweaters i det blødeste alpaca merino garn. En af de primære fordele ved at benytte alpaca uld er, at det er isolerende og ventilerende på samme tid, så det er rart at bære i de kolde måneder. Er du bedre til at sy end at strikke, kan du benytte symaskinen til at kreere nyt tøj ud af stof eller forny børnenes aflagte tøj.

Stil krav til producenterne

Der er stor forskel på produktionsvilkårene bag det tøj, du køber. Det er sjældent noget, vi skænker en tanke, når vi shopper tøj til vores børn, men det er en god idé at begynde på at stille krav til producenterne. Det kan være krav i form af miljøcertifikat, fokus på socialt ansvar, miljøhensyn og ordentlige arbejdsvilkår.

Gå på jagt i genbrugsbutikkerne

Børn udskifter rigtig hurtigt deres tøj, hvorfor det kan være en dyr og ikke mindst klimabelastende affære at skulle købe nyt tøj hele tiden. Skal dine børns garderobe være mere bæredygtig, kan du med fordel gå på jagt i genbrugsbutikkerne, når det er tid til at købe nyt tøj. Her kan du garanteret finde alt fra alpaca sweaters til sandaler. Ved at shoppe genbrug skåner ud miljøet, og du sparer samtidig mange penge.