New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505

Guide til valg af barnevogn

Barnevogn test – Der er en række sikkerhedshensyn at tage, når du skal købe en barnevogn. Derfor bliver de også grundigt tjekket, inden de kommer i handlen. Du kan også selv gøre meget for at tjekke vognen, inden du køber. Dermed kan du føle dig ekstra sikker på, at dit barn kommer til at ligge godt og trygt.

Når du skal have et barn, vil du selvfølgelig gøre alt for
at sikre, at han eller hun får det bedst mulige udstyr. Det gælder selvfølgelig
også i forhold til barnevognen, hvor dit barn kommer til at bruge meget tid.

I Danmark skal barnevogne leve op til en række strenge sikkerhedskrav, hvilket gør, at du kan stole trygt på, at den er sikker i
forhold til dit barn. Dermed behøver du ikke at tænke yderligere over det, når
du vælger.

Det er dog altid rart for dig, at du ser på forskellige former for tests for at læse op, hvilke aspekter de tester i forbindelse med barnevognen.

Når du skal vælge en barnevogn, er det vigtigt, at du ser på, hvilken form for barnevogn du har brug for. Det kan være meget forskelligt alt efter, hvordan du bor, og hvordan du har planer om at bruge barnevognen.

Den bedste barnevogn er den, der passer til dig

Der findes ikke en form for barnevogn, hvor du kan sige, at det er den bedste for dig. I stedet er det vigtigt, at du ser på, hvad der er brug for, og hvad dine behov er. Hvor har du brug for at gå med barnevognen henne? Er det inde i byen, hvor der er asfalteret, eller er det på jord og grus, som det typisk vil være udenfor byen?

Har du bil, skal du selvfølgelig også tænke over, om barnevognen kan være i din bil. Mange barnevogne kan foldes meget sammen, hvilket gør, at der er plads til dem i selv små bybiler. Det er dog ikke alle, der kan det. Derfor er det vigtigt, at du tester det, inden du køber en barnevogn. Det er jo ærgerligt, hvis du skal ud og købe en ny bil, fordi du har købt en for stor barnevogn.

Har du ikke en bil, har du sikkert brug for fra tid til anden at have den med i offentlig transportmidler. I det tilfælde er det vigtigt, at du har en kompakt vogn, så du nemt kan have den med i busser og toge.

Pladsen er selvfølgelig også vigtig i forhold til dit hjem. Skal barnevognen stå på din altan, bør du vælge en kompakt model, så den ikke kommer til at optage for meget plads. Det er ærgerligt, hvis der ikke stadig er plads til, at du selv kan sidde derude og nyde solen. Skal den stå i garagen, på terrassen eller i skuret, har du typisk mere plads at gøre godt med, men det er stadig oplagt at tænke over størrelsen.

Vind og vejr er vigtigt for dit valg af barnevogn

I Danmark spiller vind og vejr også en vigtig rolle for, hvilken form for barnevogn du skal vælge. Barnevognene står ude en stor del af tiden, og mange børn sover til middag, indtil de er 3 år gamle. Derfor bør du altid vælge en, der er fremstillet til det danske vind og vejr.

Solen er også en vigtig faktor at tænke over. Selvom vi i Danmark måske ikke tænker, at vi har en så kraftig sol, kan dens stråler alligevel skolde dit lille barns sarte hud. Stoffet på barnevognens kaleche skal derfor være skabt, så det kan holde solens stråler ude. Du skal derfor se efter, som vognen har en høj solfaktor. Gerne en på 50 eller derover. Derudover er det også vigtigt, at der er valgt noget stof, der ikke blegner, når det har stået i solen i noget tid.

Læs barnevognstests for at blive klogere

Når du vil finde ud af, hvilken barnevogn der er den bedste for dig, er det først og fremmest vigtigt for dig, at du ser på de forskellige tests, der er blevet foretaget af dem. Der findes en række forskellige tests, som du kan se på.

En af de mest populære tests af barnevogne at nærlæse er den, som Forbrugerrådet Tænk udfører.  De ser blandt andet på, hvor sikker og holdbar vognen er, om der er brugt
skadelige kemikalier til at fremstille den og en lang række andre detaljer. Du skal være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at kunne se deres tests.

Selvom en barnevogn er bedst i test, betyder det ikke nødvendigvis, at den er den bedste for dig. Det handler om, at du ser på, hvad du har brug for, og at du sammenligner det med testresultaterne. Selvom barnevognen ikke er bedst i test, lever den stadig op til de sikkerhedskrav, der er på området.

Sådan kan du selv teste barnevognen

Udover at du kan læse tests på nettet, kan du også selv gøre noget for at teste barnevognen, når du er ude at se på den. Det er med til at give dig en højere grad af sikkerhed, når du senere skal lægge dit barn i den.

Der er mange steder på en barnevogn, hvor det er muligt for et barn at få sine fingre i klemme. Det gælder ikke mindst omkring kalecher, fodstøtter og justerbare rygstøtter. Du skal være særligt opmærksom på, om barnet kan få fingrene i klemme, hvis du har en barnevogn, der kan blive til en klapvogn.

Du skal også være opmærksom på, om der er nogle små dele, som barnet kan få fat på. Små børn er stærke og kan hive med en kraft på omkring 9 kilo. Små mærker, lynlåse, klistermærker og andet småt kan barnet finde på at komme i munden, og i værste fald kan det udgøre en kvælningsfare.

Tjek stabilitet og bremser

Du kan også selv tjekke, om barnevognen er stabil, og om dens bremser virker godt nok. Det er særligt vigtigt, når du har et større barn, der kan læne sig ud over siderne, og når du gerne vil have indkøb i vognen. Hjulene må aldrig kunne ramme hinanden, og bremserne skal virke så snart, du trykker på dem. Der må ikke være tvivl om, hvornår de er aktiveret.

Når du er ude at købe en barnevogn, bør du også altid tjekke, hvor nem den er at pakke sammen og at folde ud igen. Det har ikke noget med sikkerhed at gøre, men det er virkelig rart for dig, at du ved det, inden du står med et barn på hoften og skal gøre det selv derhjemme.

I butikken kan du få hjælp til at pakke den sammen og folde den ud igen. Dermed kan du lære trickene til det.

Husk at bruge selen, det øger barnets sikkerhed

Når du har fundet en god og sikker barnevogn til dit barn, er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for, at den bliver ved med at være det. Det kan du blandt andet gøre ved, at du husker at spænde barnet fast, når han eller hun sidder i barnevognen.

Hvis du ikke sørger for at spænde selen hver gang, kan barnet kravle ud af vognen, når han eller hun vågner. Det er typisk ikke muligt for et lille barn at komme ud af vognen på egen hånd, og der kan være langt ned. Derfor øger du barnets sikkerhed markant, når du husker at spænde barnets sele.

Hav styr på sikkerheden, når du køber en brugt barnevogn

Det er dyrt for dig at købe en ny barnevogn, derfor kan det være fristende for dig, at du køber en brugt en af slagsen. Det er med til at gøre, at du kan spare nogle penge. Dermed har du flere penge til nogle af de mange andre genstande, du også skal anskaffe, når du skal have et barn – eller du behøver bare ikke at bruge lige så mange penge på at få et barn.

Når du finder en brugt barnevogn, som du er interesseret i, bør du altid starte med at søge på modellen på nettet. Der kan du læse, om der er har været problemer med den. Hvis der har det, kan det være, at den er blevet trukket tilbage af fabrikanten. I det tilfælde skal du selvfølgelig ikke købe den.

Hvis der er noget galt med barnevognen, som du har brug for at få fikset, er det altid en god ide, at du kontakter fabrikanten for at høre, om det er muligt at købe delene til. Tit er det muligt for dem at sende dig delene, så du selv kan reparere vognen. Dermed kan du spare nogle penge på den.

Barnevogns anmeldelser kan give dig en ide om brugernes oplevelser

En anden hjælp, du kan få til at vælge den rigtige barnevogn, er, hvordan andres anmeldelser af barnevognen er. Der findes en masse anmeldelser på nettet, hvilket er med til at gøre det nemt for dig at finde den rette.

Der findes også en række forummer, hvor du kan prøve at forhøre dig, hvis du ikke kan finde en anmeldelse af vognen. Der er helt sikkert nogle andre, der har erfaring med den. Det er med til at gøre, at du kan få et bedre billede af det.

Når du læser andres anmeldelser, er det altid vigtigt, at du ser på deres perspektiv i forhold til dit eget. Er din situation den samme som deres? Der er for eksempel stor forskel  på, om du bor inde i byen og har brug for en kompakt barnevogn, som du nemt kan komme rundt med, eller om du bor uden for byen, hvor du har brug for at kunne gå tur med barnevognen på forskellige former for terræn.

Eksempler på forskellige former for barnevognstyper

Der findes flere forskellige former for barnevogne. Du kan få kombivogne, der kan omskabes til en klapvogn, kompakte barnevogne, der er nemmere at komme rundt med i byer og i offentlig transport, mens tvillingebarnevogne er praktiske, når du har to mindre børn. Både, hvis de er tvillinger, og hvis de er født med kort tids mellemrum.

Kombivogne

Kombivogne bliver fremstillet af flere forskellige forhandlere. Det er en form for barnevogn, der kan bruges på forskellige måder. Typisk kan vognene bruges både som barnevogne og klapvogne. Nogle gange kan du også bruge dem som autostole.

Med en kombivogn sparer du derfor mange penge på ikke også senere at skulle købe en klapvogn og eventuelt også en autostol. Det er forholdsvis begrænset, hvor længe du har brug for en barnevogn, derfor er det rart for dig, at du også kan bruge den som klapvogn, når der er brug for det.

Nedenfor kan du se et udvalg af kombivogne fra forskellige forhandlere i hele Danmark,

Kompakt barnevogn

Der er flere forskellige forhandlere, der producerer kompakte barnevogne. Det er en type af barnevogne, der er skabt meget kompakt. Det er både i forhold til, hvor stor den er, og hvor kompakt den kan blive, når du pakker den sammen.

Den kompakte størrelse gør det nemt for dig at komme rundt med den i byen. Derudover gør den kompakte størrelse, at du kan have den i selv de mindste bybiler. På trods af den kompakte størrelse har barnevognene typisk et langt liggemål på omkring 97 centimeter, hvilket er nok til, at dit barn kan ligge komfortabelt.

Nedenfor kan du se nogle eksempler på kompakte barnevogne!

 

Tvillingebarnevogn

Får du tvillinger, har du selvfølgelig brug for en tvillingebarnevogn, hvor dine børn kan sove ved siden af hinanden. Hvis du har to børn, der er født med kort tid i mellem, kan en tvillingebarnevogn dog også være en god investering.

Igen giver det dig mulighed for at lade børnene sove ved siden af hinanden. Der findes også  tvillingebarnevogne, hvor du har mulighed for at omforme den ene del til en  klapvogn, mens den anden del stadig er en barnevogn. Det giver mulighed for, at det yngste barn kan sove i barnevognen, mens det ældste barn kan sidde i klapvognen.

Nedenfor kan du se nogle eksempler på tvillinge barnevogne.

Populære barnevognsmærker

Der findes en række forskellige firmaer, der fremstiller barnevogne. Hvilket du vælger, er selvfølgelig helt op til dig – og der findes selvfølgelig mange flere, end vi nævner her. Fordelen ved at vælge et af de store mærker er, at det er blevet prøvet af af mange, og at du derfor nemt kan finde andres erfaringer med det.

Stokke barnevogn

Stokke er en norsk virksomhed, der har eksisteret i mange år, men først i 2003 begyndte at fremstille børnemøbler og ikke mindst barnevogne og klapvogne. Det gør de dog på en innovativ og nyskabende måde, og fra 2006 har de udelukkende produceret børnemøbler og barnevogne.

Deres barnevogne og klapvogne er meget unikke og kompakte, hvilket gør dem meget brugbare i byen, hvor der ofte ikke er meget plads. Det gør dem også nemme at have med i offentlige transportmidler. Nogle af deres barnevogne kan både bruges som barnevogn og klapvogn. Det innovative ved det er, at barnet sidder meget højt, når det sidder i klapvognen, hvilket gør, at det kommer mere på højde med dit ansigt.

Emmaljunga barnevogn

Den svenske producent af barnevogne, Emmaljunga, har snart 100 års jubilæum i at fremstille barnevogne i en meget høj kvalitet – og de holder kvaliteten den dag i dag. Barnevognene bliver testet, så de lever op til alle sikkerhedskrav.

Derudover bliver der blandt andet brugt stof, der kan klare en solfaktor på 50+. Det er med til at gøre, at du trygt kan lade dit barn ligge i barnevognen, når den står i solen. Stoffet er også nemt for dig at rengøre, hvilket hurtigt kan blive nødvendigt med barnets fedtede fingre og andet, der kan komme på det.

Trille barnevogn

Trille er et populært mærke af barnevogne, der bliver fremstillet af det danske firma Babytrold. De er kendte for, at flere af deres modeller har små hjul foran. De kan nemmere bevæge sig, hvilket gør det meget nemmere for dig at styre barnevognen. Barnevognene har et langt liggemål på 97 centimeter, så dit barn kan bruge den i lang tid og ligge komfortabelt i den.

Odder barnevogn

Odder barnevogne er blevet produceret helt siden 1925 i Odder i Danmark. Gennem alle årene har deres mål været, at de skulle fremstille barnevogne i en meget høj kvalitet, hvor der var fokus på sikkerheden for børnene i dem. Det lægger de stadig vægt på, og i dag er de den eneste barnevognsfabrik i Danmark.

Alle deres vogne bliver grundigt testet, så de ikke bare kan bruges til privat brug, men så de også er godt egnede til institutioner. Det bliver vogne, der kan holde i mange år – og til mange børn, hvis der er brug for det.