New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505
Børnelæge og baby

Bekymret for dit barn? Her kan du søge hjælp og rådgivning

Som forælder er det helt naturligt i din interesse, at dit barn er sundt og raskt og i det hele taget trives så godt som muligt. Derfor kan det være frustrerende, når barnet udviser tegn på forskellige vanskeligheder.

Udfordringerne kan variere fra barn til barn alt efter alder, temperament og andre forhold, og det er da også vidt forskelligt, hvordan man skal løse udfordringerne.

Er du bekymret for dit barn af den ene eller anden grund? I så fald er der al mulig god grund til at søge hjælp. I de kommende afsnit vil du blive klogere på, hvem du kan tage kontakt til.

Luft dine bekymringer i din mødregruppe

Er du tilknyttet en mødregruppe, vil det være oplagt at dele dine tanker og bekymringer her. Det kan f.eks. være, at du er mor til en baby, der græder rigtig meget, eller hvis motoriske udvikling går langsommere, end den burde. Der vil sandsynligvis være nogle af de andre mødre, der kan sætte sig ind i dine bekymringer og evt. komme med relevante input til, hvad du kan gøre.

Mentale udfordringer? Søg psykolog

Er dit barn mentalt udfordret, vil det bedste være at finde en (børne)psykolog. Mentale udfordringer kan variere meget i omfang og kan i øvrigt komme til udtryk på mange forskellige måder. Det er ikke desto mindre vigtigt, at man tager sådanne udfordringer alvorligt. Foruden at søge psykologhjælp, så er det en god idé at involvere pædagogerne eller lærerne, alt efter om barnet går i børnehave eller folkeskole.

Kontakt lægen ved bekymring omkring den fysiske sundhed

Er du bekymret for dit barns fysiske sundhed, bør du ikke tøve med at kontakte din læge. Det kan f.eks. være, at barnet græder meget, hoster konstant eller har vejrtrækningsproblemer. Nogle af tingene vil gå over af sig selv, mens andre ting kræver behandling. Om behandling er nødvendigt vil lettest kunne vurderes af en læge.

Både små og store børn samt babyer kan blive berørt af forskellige tilstande og sygdomme. Silent refluks (find info om refluks her) og kolik er f.eks. meget udbredte tilstande blandt babyer, mens skoldkopper, kighoste og børneorm er noget, som mange børn bliver ramt af.

Ring 112 ved livstruende sygdom

Det er måske ikke nødvendigt at nævne, men nu nævner vi det alligevel; du bør altid (uden undtagelser) ringe 112, hvis dit barn udviser tegn på livstruende sygdom. Det kan f.eks. være, at barnet er bevidstløs eller har så svære vejrtrækningsproblemer, at der er brug for akut lægehjælp.

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News