Som kommende forældre er der pludselige mange ting der skal tænkes på, når barnet ankomst begynder at nærme sig. Mange ting skal købes, og mange store beslutninger skal tages. Mange ting tænker i måske kan klares i sidste øjeblik, eller efter i har fået den lille ny med hjem fra sygehuset. Dog vil det være klart fordelagtigt at få styr på mange af disse ting inden veerne begynder at komme.

Derfor vil vi her prøve at komme med et par idéer til hvad du som kommende forældre kan få klaret, inden barnets ankomst.

Børneværelset

Noget af det vigtigste er at have børneværelset klar, inden i kommer hjem med den lille ny. For når i først kommer hjem, vil der være stress på det første stykke tid, og i skal samtidig skabe et rum som babyen kan føle sig tryg i helt fra starten af.

Møbler til børneværelset

Det vigtigste er at have de helt perfekte møbler til børneværelset. Her kan det være i skal ud og finde en ny tremmeseng, som gerne skal holde nogle år, selv når barnet vokser. Der er mange forskellige typer af tremmesenge, og det kan være et marked man kan se sig lidt blind på. Dertil kan det være en fordel at undersøge det grundigt på internettet, og blandt andet kigge på guides som blandt andet hos Bedstesenge.dk.

Udover en seng at sove i, vil barnet igennem de første år få brug en utrolig masse tøj. Småbørn vokser meget hurtigt ud af størrelser, og derfor vil der være meget tøj der skal opbevares. Opbevaringsmøbler til tøjet er derfor essentielt. Hvis barnets pusleplads er på børneværelset, så vil der skulle være et møbel barnet kan ligge på, og dertil skal bleer, pudder m.m. også opbevares derinde.

Tøj i mange størrelser

Det kan være meget dyrt at konstant købe tøj, til barnets udvikling de første par år. Børn i den alder vokser ekstremt hurtigt ud af størrelserne. Derfor kan det være en rigtig god idé at ønske sig tøj i gave, i størrelser barnet kan bruge nu og samtidig i større størrelser, som kan blive nyttigt senere hen.

Det er ikke kun bukser og trøjer vi taler om her. Der er så meget tøj et lille barn har brug for som dragter, hagesmække, huer, handsker, strømper, bodystockings osv. Derfor kan det være rigtig fint at ønske sig det, eller eventuelt få noget aflagt tøj fra venner eller familie med ældre børn.

Legetøj m.m.

Et helt nyfødt barn har selvfølgelig ikke det helt store behov for decideret legetøj, men i tiden kort efter, vil det blive vigtigt at have forskellige måder at stimulere alle sanserne. Derudover skal der købes sutter, bideringe m.m., så gummerne kan blive stimuleret og holdes sunde.

Legetøj som er farverigt, og i mange forskellige former vil være at foretrække, da det er med til at stimulere henholdsvis synet og følesanserne. Dog skal i sikre jer at materialet som legetøjet er produceret i, er i noget sikkert materiale som barnet kan tåle at tage i munden og bide lidt i. Med små børn vil de automatisk putte alt i munden, for det skal jo gøres.