New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505

Børnepenge – Hvordan er det lige det hænger sammen?

Når man står som nybagt forældre, er børnepenge ikke det første, der går gennem hovedet. Men det er ingen hemmelighed, at man som gravid enten har eller vil undersøge hvor meget satsen er på, når lille baby melder sin ankomst.

For mange er børnepengene en velsignelse. Ekstra penge på kontoen til tøj og andre udgifter til lille baby. Vi er heldigvis så privilegeret, at vi som forældre, modtager børnepenge hvert kvartal til vores børn. For den fattige studerende, er pengene en stor hjælp til køb af vintertøjet, sommersandaler osv. Mens den højtlønnede ansatte kan nyde godt af de ekstra penge hvert kvartal. Sikke en luksus.

Men…

Hvert kvartal ser man på de sociale medier, folk bruge pengene på indkøb af nye møbler til hjemmet, til forældrenes bil osv. Her er det så jeg tænker ”Skal pengene bruges på børnene eller er det okay, at vi fyrer de ekstra ”lommepenge” på os selv? ”

Kan man som forældre tillade sig, at tilsidesætte barnets behov, hvis behovet for en ny sofa, er større?

boernepenge haengende

Fra barnet er helt lille, er satsen størst. Jo mere barnet vokser, jo lavere er ydelsen. Med større børn kommer der flere udgifter. Lille baby er vokset og nu skal han gå til fodbold og med fodbold følger der udstyr. Lille baby kræver mere i indløb af tøj, for når man kravler rundt højt oppe i træerne i børnehaven, så river man hul på bukserne eller den nye bluse. Det er jo begrænset, hvad lille baby kan ødelægge, når man, som 3 måneder gammel, ligger på legetæppet og pludrer med den stribede bamse, der så fint hænger over hovedet på én.

Alle os med større børn, ved at der kommer flere udgifter, når de bliver større. Fritidsaktiviteterne bliver dyrere og mere krævende.

Og det er jo ikke kun fritidsaktiviteterne, der bliver dyrere. Barnet bliver mere bevidst om tøjet, om mærkerne, om moden, om frisuren. Tøjet bliver dyrere og med satsen for unge mellem 7-14 årige på ca. 2800 kr. hvert kvartal kontra satsen 0-2 årige på ca. 4500 kr., burde den så ikke være omvendt?

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News