Der er ingen tvivl om, at musikforbrugerne har taget streamingtjenester som Spotify, Apple Music og Tidal til sig – men hvad er egentlig danskernes foretrukne enheder når det gælder musik i hverdagen. Dette er relevant for alle aldersgrupper og disse guides kan også hjælpe dig til, hvordan du bedst muligt præsenterer musikken for dit barn. Musik er både noget man deler, men også noget mere personligt man kan have for sig selv.

Hvor henter danskerne deres musik?

Selvom måden, vi hører musik på, har været under en kæmpe forandring, siden internettet blev en fast bestanddel af hverdagen, er det stadig radioen, vi tænder for, når vi underholdes. Faktisk benytter hele 63% af danskerne radioen til at høre musik.

Den nærmeste konkurrent ligger et godt stykke under radioen. Det er nemlig kun 53% af de danske musiklyttere, der lytter til musik på streamingtjenester. Dog er dette immervæk stadig ca. 2.6 millioner mennesker.

På tredjepladsen over musikplatforme, som danskerne bruger, ligger YouTube med 32% og udfylder sin andel med visuel båret musikrepræsentation. Først på fjerdepladsen ser vi et fysisk format, CD’en, som dog stadig befinder sig i reolerne hos 18% af befolkningen.

Når danskerne streamer musik

Din alder bestemmer sit yndlingsformat. Selvom radioen og streamingtjenesterne er de platforme, som flest af musikforbrugerne bruger, dokumenterer ovenstående diagram, at andre platforme stadig trives i det små. Således får lidt under 10% af befolkningen deres musikfix fra fjernsynet, mens omkring 6% får det fra den evigt knitrende vinyl, der i disse år oplever en stor medgang, især hos en helt bestemt aldersgruppe.

Når danskerne så benytter sig af diverse streamingtjenester anvender vi forskellige enheder, når der skal lyttes. Musik er både noget man deler, men også noget mere personligt man kan have for sig selv.

Bluetooth højtalere

Bluetooth-højtalere fås i alle prisklasser og kvaliteter, men de fleste billige plastikhøjtalere kan langt fra løfte arven fra det stationære HiFi-anlæg. Det kan derimod flere af de bedre produkter på markedet, og det er dem, vi sætter fokus på her. Det betyder naturligvis også, at prisen følger med op.

En god højtaler koster en del, og prisen bliver ikke lavere af, at der som regel er stor fokus på et ekstra kompakt design. Tjek Mobil.nu for en detaljeret test og bedømmelse af forskellige Bluetooth højtalere, som kan findes på markedet lige nu. Højtalere er særligt noget man benytter derhjemme og når man lytter til musik i fællesskab med andre.

Høretelefoner

Højtalere er noget vi alle bruger og det ses særligt i bylivet og på farten. De fleste danskere sidder på deres mobile enheder i toge og busser, når der pendles på arbejde eller uddannelse. Selvom det måske giver sig selv, så er høretelefonerne mere anonyme og benyttet normalt kun af en enkelt person. Høretelefoner – lige meget formatet – er mere personlige og isolere den individuelle fra omverden, når man ønsker at lukke alle andre lyde ude end musikken eller skal fokusere.

Fordelene ved et par gode hovedtelefoner bliver tydelige fra det øjeblik, hvor du afspiller din yndlingssang: lyden står klarer, bassen lyder strammere og mere veldefineret. En højere grad af detaljerigdom i musikken er bare en af fordelene ved at spendere lidt mere.