Når du tager på tur rundt til landets julemarkeder, rundt for at beundre julelysene – eller ud for at få købt de sidste julegaver – må du ikke gå glip af alle de lækre ting, du kan indtage på turen. Både fordi det er en del af den samlede oplevelse – især hvis du besøger et julemarked. Men også fordi kombinationen af mange mennesker, varmt tøj inde i butikker og lavt blodsukker virkelig ikke gør noget godt for nogen. Så sørg for at holde nogle pauser, eller for at sætte farten ned til slentretempo mens du indtager noget lækkert. Her får du fire gode tips til hvad du kan indtage. 

Boblende glæde

Befinder du dig midt på Strøget, eller på et af julemarkederne midt i byen, har du ikke langt til en af de bedste søde snacks du kan få – bubblewaffle. På Gammeltorv ligger nemlig tilfældigvis Danmarks måske bedste bubblewaffle butik som du simpelthen ikke må gå glip af. Bubblewaffle er som en belgisk vaffel, bare sprødere og luftigere. Og noget af det bedste ved en bubblewaffle er, at den SKAL toppes med alverdens lækre sager, for at gøre den ekstra snasket. Så gør dig selv en tjeneste og tag en kort pause mens du indtager en bubblewaffle. Den er lækker og snasket, og kommer derfor til at kræve din fulde opmærksomhed, men du vil ikke fortryde det. 

Franske fristelser

Noget vi er særligt gode til i Danmark, er at adoptere andre landes glæder. Det har vi blandt andet gjort med de franske crépes, som serveres flere steder i byen fra madboder. Den kan indtages på mange måder – også som dessert. Skribentens yndlings-crépe er med ost, skinke og en lille smule oregano. Den går rigtig godt med vinterkulde og måske en kop varm kakao.

Traditionel julekombination

Du kan sikkert dufte det alle steder du kommer hen – og det ville da også værd synd at gå glip af: æbleskiver og glögg. Den klasiske kombination som indtages i tonsvis ved juletid skal du bestemt ikke snydes for midt i juletravlheden. Flere julemarkeder har det på menuen, og ellers kan du nemt finde en café eller restaurant som kan servere en portion for dig. Glögg har også den bivirkning at den lige booster humøret lidt – særligt hvis glöggen i sig selv er boostet lidt med noget ekstra sprut.

Gris i bolle

Når du at blive rigtig sulten undervejs på juleturen, så benyt muligheden for at spise en lækker flæskestegssandwich. De bedste findes i Tivoli, hvor du endda kan få med ekstra svær i. De fleste steder laver dog en solid sandwich som mætter enormt og i sig selv nærmest er et helt julebord. Spis den med en lille juleøl eller andet til, og opgiv alle forhåbninger om at se elegant ud mens du gør det. 

Kombiner eventuelt de fire ovenstående præcis som du lyster – der er for eksempel ikke noget julepoliti der kommer efter dig, hvis du vil drikke glögg til din bubblewaffle, eller vil spise crépe til forret før flæskestegssandwichen.