Hvad er nødvendigt for et barn i en bil? Sæderne er designet specielt til børn, for at beskytte dem mod skader ved uheld samt for komfort under kørsel i bilen. Babyer kræver meget omsorg de første år, men et børnesæde til bilen er det vigtigste. Sådanne sæder er obligatoriske i de fleste lande og man får store bøder for at transportere et barn uden et ordentligt sæde. Man kan ikke bruge en almindelig sele til et barn, da den er designet til højere og tungere passagerer og de kan skade børnene. Vores webshop Bildeleshop.dk har børnesæder og puder. Børnesæder og puder der monteres på bilsædet for at sikre, at et barn sidder ordentligt, findes i den anden kategori. Når man bruger en børnepude, kan man bruge den almindelige sele på barnets bryst. Dette tilbehør egner sig ikke til babyer, kun større børn.

 

Alle børnesæder er inddelt i fire grupper efter FN-standarden ECE R44, afhængig af barnets vægt. Disse er:

  1. Denne indeholder sæder der vender bagud, som sikres med en almindelig sele og/eller et ISOFIX-beslag. De har plads til en baby der ligger på ryggen og er designet til babyer på under 10 kg. Hvis børnesædet monteres på forsædet, skal man sørge for at airbagen er slået fra. 0+. Denne gruppe sæder egner sig til nyfødte og helt op til 13 kg.
  2. Disse sæder fastgøres ved hjælp af en almindelig sele og de har en 5-punktssele der holder spædbarnet. Den anbefalede vægt er 9-18 kg. Gruppe 1 sæder vender forud.
  3. Denne gruppe indeholder større sæder til børn mellem 15-25 kg.
  4. Sæderne i denne gruppe kaldes også børnepuder. Disse bruges til børn mellem 22-36 kg.