At få børn er en stor ting. Det er som et helt nyt liv, der pludselig starter. Der er ekstremt mange glæder forbundet med at få børn, men der er også et stort ansvar. Det er faktisk et ansvar, som skræmmer mange og i nogle tilfælde afholder dem fra at få børn. Det kan virke som om, at børn ligger nogle begrænsninger på ens liv, fordi man pludselig har et så stort ansvar for et andet menneskes liv og opvækst.

Grunden til at mange kan blive skræmte når det kommer til snakken om at få børn er, at det vender op og ned på ens liv. Man vil altså opleve en stor forandring i ens liv og det er lige netop denne forandring, som mange faktisk frygter. Det er helt naturligt at man frygter forandringer, da vi mennesker er meget afhængige af vores faste vaner. Vores hjerne elsker vaner, fordi de ikke kræve meget energi og tanke. At have en vane betyder, at man gør noget på samme måde igen og igen. Det kan f.eks. være at man sover fra kl. 23.00 til 07.00 hver eneste nat, men med et barn, så bliver der pludselig vendt op og ned på sådanne vaner.

Grib forandringerne og vend dem til noget positivt

foredragsholder Torben Wiese

Torben Wiese

Ekspert i forandringer, Torben Wiese, skriver på sine hjemmeside:

– Forandringer er som vind – det blæser altid. Spørgsmålet vi må stille os selv, er om vi er i stand til at udnytte vinden og om det der føles som modvind også altid er modvind?

Så stor en forandring det er at få børn lige så stor en glæde er det. Et barn er gave og den burde alle nyde. De fleste frygter også kun forandringen lige indtil de står med barnet, så mærker de glæden. Man får mulighed for at opdrage et menneske, som på mange måder ligner en selv. Det at viderefører ens egen slægt er også for mange en stor ting. Det er hårdt at skulle op om natten, skifte bleer og så videre, men glæderne overstråler disse ting.

En stor del handler også om hvordan du præsenterer ting og forandringer for dit barn. Du kan eventult læse mere om præsentationsteknik her hos Vibeke Hastrup.

Et barn er en mulighed, som man bare skal gribe. Det er en positiv forandring i ens liv, som vil tilføre livet en helt ny glæde. Man får pludselig nogle andre muligheder og man skal nogle andre ting, men denne slags forandringer er gode. Så frygt ikke forandringerne ved at få børn – grib dem i stedet.

Læs om forandringer her hos Torben Wiese