New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505
alkohol

Få stoppet et misbrug under graviditeten

Et barn, hvad end det er planlagt eller uplanlagt kan ofte være en stor motivationsfaktor til at få stoppet et igangværende misbrug og komme i gang med en alkoholbehandling.

Alle ved at man gennem graviditeten bør undgå alkohol og  rusmidler da det kan have store konsekvenser for barnets overlevelse og generelle helbred. Men en ting er at vide hvad der er rigtigt en anden ting er at gøre det.

Graviditeter under misbrug er sjældent planlagt

Det er kun få af de graviditeter der er opstået mens den ventende har et misbrug, så ofte kommer det som en uventet overraskelse at der er et barn på vej.

Så hvad gør du nu når du står i situationen og har fundet ud af at du er gravid mens du har et alkohol- et pille- eller et stofmisbrug?

Det er aldrig for sent

Jo tidligere du kommer i behandling og får hjælp med dit misbrug, jo større chance har du også for at give dit kommende barn de bedste vilkår. Det er derfor vigtigt at du hurtigst muligt retter henvendelse til et misbrugscenter der kan hjælpe dig. Hos https://amisbrugsbehandling.dk/alkoholmisbrug/alkoholbehandling/ kan du få hurtig og effektiv alkoholbehandling hvis det er det du har brug for.

Du er ikke alene

Selvom det lige nu måske kan lyde som en ringe trøst så er du bestemt ikke alene, rigtig mange danskere har været i alkoholbehandling eller behandling for et andet misbrug før dig, også gravide.

I Danmark skønner man at op mod 800.000 voksne har et problem med alkohol, og derudover kommer så alle andre typer af rusmidler.

Det er aldrig nemt at bede om hjælp til at komme i alkoholbehandling, men erfaringer viser at det simpelthen er for svært at klare sig igennem alene. Derfor er det første skridt du skal overvinde altid at tage kontakt til et center der kan give dig den rette alkoholbehandling.

Et stort tabu

Der kan være mange ting der fylder når du overvejer at få hjælp til at få stoppet dit misbrug. Det kan f.eks. være tanker om hvorvidt du får lov at beholde dit barn, om du er en egnet forældre osv, men en ting er sikkert, dine odds og barnets odds er i hvert fald langt bedre i det øjeblik du begynder at få hjælp til dit problem end hvis du ikke gør.

Det er klart at det er et stort tabu at have et alkoholproblem og mange lever derfor med det i skjul, tabuet bliver kun endnu større ved at du ovenikøbet samtidig er gravid, men igen skal du tænke på fremtiden og hvad det er der tæller, nemlig dit barn.

 

Når du tager kontakt for at få hjælp til et alkoholmisbrug bliver du hverken dømt eller set ned på, alle der arbejder med at hjælpe gravide kvinder ud af et misbrugsproblem har stor forståelse for, at der kan være mange bagvedliggende problemer, og vil derfor tage godt imod dig uden at dømme. Du har derfor alt at vinde og intet at tabe.

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News