New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505
børneværelset

Få styr på praktikken i børneværelset

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Når børneværelset skal indrettes, gælder det om at finde den perfekte balance mellem praktik og leg. Børneværelset skal nemlig både rumme legetøjsopbevaring, børneseng, lektielæsning samt plads til leg og ophold. Alt dette skal selvfølgelig også inkludere sikkerhed, sådan barnet ikke kan komme til skade. At indrette børneværelset er altså ikke nødvendigvis en smal sag, og især praktikken kan volde mange problemer. Læs med nedenfor, og bliv klogere på, hvordan du netop kan få styr på praktikken i børneværelset.

Opbevaring af legetøj

Barnet har naturligvis masser af legetøj på værelset. Selvom det er sjældent, at legetøjet ikke befinder sig på gulvet, skal du alligevel indtænke opbevaring af legetøj i indretningen. Heldigvis findes der masser af fine opbevaringsmuligheder, således det rodede børneværelset hurtigt bliver overskueligt igen. Placer bøgerne på flotte reoler, sorter tegneredskaber og mindre nips i æsker og sorter legetøj i trådkurve.

Specielt trådkurve er et godt alternativ til kasser på børneværelset. Trådkurve er en nem form for opbevaring, hvor barnet på nem vis får adgang til legetøjet igen. Derudover er det hurtigt at rydde legetøjet af vejen igen, da det blot puttes i trådkurven uden låg. Desuden er det et kæmpe plus, at trådkurvene er dekorative i sit udtryk. De er dermed både praktiske og smukke på børneværelset.

Fokuser på et godt indeklima

Indeklimaet er umiddelbart ikke det første, vi tænker på i forhold til indretning, men det bør det absolut være. Er barnet 0-3 år, er det vigtigt, at der er varmt på gulvet, og det ikke trækker. Her er specielt legetæpper geniale at tilføje de steder, hvor barnet leger. Sørg for at lufte godt ud i børneværelset, sådan der skabes en god ventilation. De mange timers leg og søvn – måske endda kombineret med et puslebord – kan hurtigt skabe et dårligt indeklima, hvis man ikke tænker over udluftningen.

Derudover skal der naturligvis være en god belysning på børneværelset. Specielt det område, hvor barnet leger, skal have tilstrækkelig belysning. Det samme gælder omkring sengen, hvor mange børnebøger kigges i. Vælg gerne belysning, som kan dæmpes, da dette gør det nemmere for barnet at falde i søvn ved sengetid.

Indret rummet med forskellige aktiviteter

Børneværelser er rum, hvor der skal være plads til masser af forskellige aktiviteter. Dette skal afspejle sig i indretningen, hvor der altså gøres plads til både lektielæsning, søvn, hygge med venner, kreative udfoldelser og leg. Er børneværelset ikke af den største størrelse, vil dette i højere grad kræve god planlægning i indretningen.

Hvis pladsen er trang, kan du med fordel tænke i højder. Udnyt pladsen i højder, hvor hylder bruges til opbevaring og høje senge til sovepladser. Fjern møbler og løse ting, der med tiden bliver uinteressante og overflødige for barnet i takt med alderen. På denne måde bliver der bedre plads i rummet.

Slutteligt er det vigtigt at pointere, at børneværelsets hovedfokus ikke er at se flot og velindrettet ud. Der skal være plads til barnets egne udfoldelser og personlighed. Især når barnet kan tale, er det en god idé at lade barnet influere indretningen selv i form af møbler og farver.

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News