kontor stole

Har dit barn fået gener i ryg, lænd eller nakke af den megen hjemmeskoling i forbindelse med corona-nedlukningen af skolerne. Så gør noget godt for dit barn en gang for alle, som hverken du eller dit barn kommer til at fortryde. Køb en rigtig kontorstol. Læs med her, og find ud af, hvordan du finder den rigtige kontorstol til dit barn.

Har du selv prøvet at arbejde hjemme på en almindelig spisestuestol? Eller på en af de der billige kontorstole til et par hundrede kroner, som du kan købe i JYSK eller det nærmeste varehus?

Så ved du, hvor hurtigt du får gener i nakke, ryg og lænd. Og det er ikke meget bedre for dine børn, hvis de har en lige så dårlig kontorstol på deres værelse.

Børns knogler og led er mere føjelige

Ja, faktisk er det meget værre!

For ungernes knogler og led er først færdigudviklede, den dag de er færdigudvoksede. Det sker typisk i 12-16-års alderen. Indtil den dag er både led og knogle mere fleksible end dine egne. Derved risikerer børnene at få varige skader, hvis de f.eks. sidder på en dårlig kontorstol.

Derfor er det ekstremt vigtigt, at du ofrer penge på en god og professionel kontorstol, som ungerne kan vokse med.

De to vigtigste egenskaber, der skal være på plads

Som sådan er der ingen grund til at købe en decideret børne-kontorstol til dit barn. Bevares. De findes. Men fås hverken i en kvalitet eller med indstillingsmuligheder, som matcher en kontorstol til voksne.

Nej, brug hellere lidt ekstra penge på at investere i en ordentlig stol med de rigtige ergonomiske indstillingsmuligheder.
Men tjek dit barn og stolen først. For dit barn kan sidde i en ”voksen kontorstol”, så snart den kan sænkes så meget, at barnet kan nå gulvet med begge fødder, så hele fodsålen kan røre gulvet.

Derudover skal ryglæn og sæde kunne indstilles sådan, at barnet kan få fuld støtte af ryglænet, uden at få problemer med, at stolesædet lukker for blodomløbet til benene, eller at det er nødt til at knække i lænden for at nå ind til ryglænet.

Altså skal barnets ryg kunne nå ryglænet, og fødderne kunne nå jorden. Eventuelt med hjælp fra en fodskammel, der kan vippe. Så er barnet stort nok til, at du kan købe en rigtig ”voksen kontorstol”.

Børn sidder også uroligt på kontorstolen

Det er ikke fordi, der er den store forskel i praksis. De fleste voksne sidder næsten lige så uroligt på kontorstolen som børnene. Og hænger næsten altid lidt til en af siderne på kontorstolen. Børnene er bare endnu mere kreative i valget af siddestilling.

Derfor er det vigtigt, at du vælger en kontorstol, som understøtter såkaldt Active sitting – både til dig barn og dig selv.

På en kontorstol med active sitting kan sædet på stolen vippe til siderne, ligesom ryglænet kan flekse en lille smule. Derved bliver det nemmere at opretholde en ret vinkel mellem bækken og rygsøjle, ligesom du undgår at knække i nakken, selv om du sidder og hænger på armlænet, eller læner dig lidt frem til en af siderne.

Så vælger du en kontorstol, hvor barnet kan røre ryglæn og gulv, og hvor stolen understøtter active sitting, undgår du, at dit barn for gener af at sidde på sin kontorstol.