Ved du ikke så meget om fodbold, har du heldigvis mange forskellige muligheder for at sætte dig ind i sporten. Dermed kan du dele dit barns interesse for sporten.

Har du en søn eller datter, der er vild med fodbold, men du ikke selv er, vil der sikkert være mange udtryk, du ikke har nogen ide om. Hvornår de forskellige hold skal spille, vil du næppe heller have styr på. Men når det er noget, som dit barn brændende går op i, er det en god ide for dig, at du sætter dig ind i det. Dermed kan du bedre deltage i dit barns interesse.

Først og fremmest er det en nemt for dig, at du holder dig opdateret i forhold til, hvornår de forskellige hold skal spille. Det kan du for eksempel gøre på sportnyt.dk. De har en hel side, der handler om fodbold. Når din søn eller datters fodboldhold skal spille, kan du for eksempel tilbyde, at I ser kampen sammen i fjernsynet. Læs mere om fodbold på sportnyt.dk.

Accepter, at dit barn ved mere end dig

Som forælder er du vant til, at det er dig, der skal lære dit barn om verden. Når dit barn har fået en interesse, hvor han eller hun ved meget mere end dig, kan det derfor være svært for dig finde ud af det. Du er jo vant til, at det er dig, der ved bedst.

Men når du ikke ved noget om fodbold, er det oplagt for dig, at du lader dit barn lære dig om sporten. Når I ser en kamp sammen, kan du få ham eller hende til at forklare de forskellige begreber for dig. Dit barn vil helt sikkert synes, at det er sjovt, at det nu er ham eller hende, der ved mest.

Tag dit barn med til en kamp

Har dit barn et yndlingshold, er det oplagt, at du sørger for at få billetter til en kamp. Dermed kan dit barn komme ind og se holdet spille. Der er en helt anden stemning på stadion, end der er, når I sidder derhjemme og ser kampen.

De fleste stadion har familietribuner, hvor I har mulighed for at sidde sammen med andre børnefamilier. Det giver en hyggelig og tryg stemning for børnene, og du behøver derfor ikke at frygte, at du kommer i kontakt med hooligans.

Du har altså mange muligheder for at dele dit barns passion for fodbold – også selvom det ikke lige var din passion til at starte med.