Skal baby til at spise rigtig mad? At gå fra modermælk eller modermælkserstatning, over til mange forskellige smagsoplevelser, er en spændende tid, både for lille og stor. Børn er nulstillet i forhold til smage fra starten af livet, det er derfor din opgave at præsentere de mindste for flere forskellige smagsoplevelser. Her får du gode råd, til at komme godt i gang med at spise rigtig mad.

Kom god i gang med den første mad

Hver eneste lille baby er forskellig i forhold til, hvornår de er klar til at blive præsenteret for forskellige madvarer. Men hvis baby er klar, og viser nysgerrighed i forhold til mad og måltider, så kan du begynde med små smagsprøver, allerede fra 4-5 måneders alderen. Når de runder 6 måneder, så skal de i gang med at spise mere og flere madvarer.

Der vil selvfølgelig være en overgangsfase, hvor de stadigvæk får modermælk, men suppleret op med grød og mos, og efterhånden også små stykker med mad. Fokusset skal være at præsentere din baby for så mange smagsoplevelser som mulig, da dette kan være med til at udvikle smagsløgene, og gøre at du undgår at få et kræsent barn. Desværre er kræsenhed ret udbredt hos børn, og det kan i værste fald betyde at børnene have svært ved at få de mineraler og vitaminer, som en krop i udvikling har brug for.

For at du skal gøre det så nemt som mulig at give din baby smagsprøver af forskellige madvarer, så kan det være en god ide at planlægge menuen en uge ad gangen, og fryse ned små portioner. Hvis du endnu ikke har en fryser, så kan det være på tide at anskaffe sig en. Hvis du har brug for at gøre plads til fryseren, så kan en bajonetsav være lige det værktøj som du har brug for. Harald Nyborg har høj kvalitets bajonetsave, som kan skære igennem træ og beton. Du finder selvfølgelig også et bredt udvalg af frysere, i forskellige størrelser.

Variation i menuen

Grunden til at du skal have en fryser, er selvfølgelig fordi du kan lave større portioner og fryse ned. Du kan bruge isterning beholdere til at fryse ned små smagsprøver af forskellige mos, og andre smagsudfordringer. Det er selvfølgelig vigtigt at du køber økologiske grøntsager, som du koger og blender, for så at fryse det ned i mindre portioner.

På denne måde så slipper du for at købe færdigmos, og kan præsentere din baby for nye smage. Du kan også have fokus på at servere mad i forskellige farver, og efterhånden som baby bliver større, med forskellig konsistens.

Faktisk så kan baby ret hurtig begynde at spise den samme mad som resten af familien, bare at du moser babys portion.