New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505
Glade børn med legetøj

Gode råd til at styrke dit barns sansemotorik

Dit barns sanser er vigtige at styrke. En stor del af udviklingen kommer helt naturligt, men det er vigtigt, at du som forælder giver barnet de rette redskaber til at udvikle sig.

I denne forbindelse er der et hav af forskellige muligheder, om end ikke alt fungerer lige godt. Når du som forælder ønsker at arbejde med at styrke dit barns sansemotorik, er det afgørende, at det sker på en måde, der tiltaler barnet.

Netop derfor er det en fordel at fokusere på at skabe udvikling og styrke gennem leg. For at kunne gøre dette skal du dog have fingrene i sansemotorisk legetøj.

Brug sansemotorisk legetøj under leg

Du er næppe i tvivl om, at udvalget af legetøj på det danske marked er nærmest uendeligt. Det er dog ikke det hele, der påvirker dit barns udvikling på lige effektiv vis. Derfor er dette vigtigt at have med i overvejelserne, hvis du skal købe nyt legetøj.

I denne forbindelse er det nemlig oplagt at købe sansemotorisk legetøj fra en producent som Oliz. De har nemlig et stort fokus på, at legetøjet ikke blot skal være sjovt at lege med – det skal også kunne styrke barnets sanser under leg.

Det er naturligvis ikke kun Oliz, der har valgt at specialisere sig i at udvikle denne type legetøj. Det samme er gældende for mange andre producenter.

Glade børn med legetøj

Leg uden legetøj kan også styrke barnets sansemotorik

Det er faktisk ikke altid nødvendigt at gøre brug af legetøj, hvis du har et ønske om at styrke dit barns sanser og motorik. Der findes talrige lege og øvelser, der også kan gøre underværker i denne forbindelse. Det gælder bl.a. for nedenstående:

  • Slå kolbøtter med eller uden hjælp fra forælder. Dette er nemlig med til at styrke dit barns balancesans.
  • Tegn på hinandens rygge eller giv massage. På denne måde er det muligt at styrke barnets følesans.
  • Leg flyvemaskine på benene af mor eller far, hvor barnet kommer op at flyve med strakte arme og ben. Det har også positiv indflydelse på balanceevnen.
  • Lav mad sammen. Tag dit barn med i køkkenet, hvor det kan få lov til at føle på teksturer. Ældre børn kan også hjælpe til med at røre og smage.

Hav altid fokus på sansemotorikken

Som udgangspunkt er det bedste råd, der kan gives, at du altid sørger for at have fokus på dit barns sansemotorik, uanset hvad I laver. Der vil stort set altid være en måde, hvorpå man kan bruge det til at styrke barnets sanser.

Ønsker du at vide mere om det, så læs mere om sansemotorik her, inden du f.eks. tager barnet med ud i naturen, hvor der også er rig mulighed for at styrke sansemotorikken. Der er masser af viden og inspiration at hente via linket.

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News