Sengekøb kan ofte være en type indkøb der kræver en del forberedelse, research og god overvejelse over hvad man har brug for. Dette gælder også når det kommer til køb af senge til børn. Børnesenge skal selvfølgelig helt umiddelbart kunne det samme som senge til voksne, de skal være gode steder at sove.

 

Der er dog også helt særlige ting der skal overvejes når du skal købe seng til dine børn. Hvor en ordentlig voksenseng potentielt kan holde det meste af dit liv, har børn konstant forskellige behov. Disse gælder selvfølgelig både barnets fysiske udvikling, men også de forskellige sociale stadier i livet barnet går igennem. Dette og meget mere vil vi se på, når vi kigger på fire forskellige typer senge til børn.

 

Vugge

 

I de umiddelbare måneder efter barnets fødsel er det klart, at dets behov nok på det mest specifikke. Barnet er selvfølgelig meget småt og har af samme grund ikke brug for den store plads. Samtidig har det et klart behov for at være tæt på sine forældre når det sover. Dette gælder både for at give det ro til at falde i søvn, men også at der ikke er så langt for forældrene når barnet uundgåeligt vil vågne.

 

Til dette formål, er en vugge typisk et godt valg, særligt en vugge der kan sættes på, som en forlængelse af forældrenes seng. Den såkaldte Bedside Crib i kurveflet, er et godt eksempel på dette. Vuggen er justerbar i højden, så den kan passe til de fleste senge, og er semiåben i den ene side, så barnet ikke ligge i forældrenes seng, men i forlængelse af den.

 

Juniorseng

 

Vuggen er selvfølgelig en ret tidsbegrænset barneseng. Spædbarnet vil vokse ud af den, og som forældre vil man nok også på et tidspunkt gerne have soveværelset til bage for sig selv. I denne periode vil forskellige juniorsenge være hvad man typisk går med.

 

Juniorsenge kan være mange forskellige ting, men betegner typisk enmandssenge i forskellige børnestørrelser. Det er klart at som barnet vokser, vil størrelsen på sengen også skulle følge med. Derfor er det en smart ide at vælge en juniorseng der hellere er for stor end for lille til barnet på købstidspunktet.

 

Køjeseng

 

Selvom juniorsenge ofte er smarte, kan der også være alternative sengeløsninger for børn i perioden mellem spædbarn og teenager. En ofte brugt af disse, er en køjeseng. Køjesengen kan komme i to hovedformer. Den klassiske med to senge over hinanden, eller alternativt bare én seng hævet på ekstra høje ben.

 

Der er to grundlæggende fordele med en køjeseng, uanset type. Den første er det praktiske. En køjeseng giver automatisk mere plads. Uanset om der er tale om en forhøjet seng, eller to senge kan gulvet eller sengen under den anden seng indrettes til en række forskellige formål. Den anden fordel er, at det for mange børn er både sjovt og spændende at sove lidt højt oppe.

 

Sovesofa

 

Den sidste type af senge til børn vi skal se på, er en anden alternativ løsning, nemlig sovesofaen. En sovesofa er et praktisk dobbeltmøbel, der kan bruges smart en række steder, den er blandt andet oplagt til gæsteværelset, men er også meget brugbar som børneseng. Dette gælder særligt for de større børn, altså børn i årene op til og i starten af teenageårene.

 

Grunden til dette er mere social end fysisk. I disse år skifter barnets sociale aktiviteter fra leg til mere bare at være sammen med venner. Dermed bliver børneværelset lige pludselig et sted hvor man hænger ud, og muligheden for en sofa er derfor perfekt når der ikke skal soves. Viki sovesofa er et godt bud på dette, da den kombinerer en god seng med en lidt cool designet sofa.