New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505
puky børnecykel

Guide til, hvornår og hvilken løbecykel dit barn skal have

Løbecyklen er et ”must have” for dig, som har små børn. Men hvilken løbecykel skal du vælge, og hvornår er dit barn egentlig klar til at bruge den? Det giver vi dig svar på her

Når dit barn skal træne balanceevnen, koordinationen og reaktionsevnen, er udvalget af lærende og udviklende legetøj stort. Men et af de bedste redskaber til netop det, er løbecyklen. Den giver dit barn følelsen af selvstændigt at kunne bevæge sig frit, hvilket er vigtigt for dit barns læring og udvikling. Med dette indlæg kan du finde ud af, hvornår dit barn er klar til at bruge en løbecykel, og hvordan du finder den rette.

Hvorfor vælge en løbecykel?

Ud over at løbecyklen sikrer dit barn suveræn træning af reaktionsevnen, koordinationen og balanceevnen, er en anden stor fordel, at den letter overgangen til den almindelige pedalcykel. Det kræver en masse træning at kunne køre på en almindelig pedalcykel, og her er løbecyklen en fremragende hjælp.

Den største udfordring ved at lære at cykle er at holde balancen. Med løbecyklen bliver dit barn kastet ud i at lære at holde balancen i en tidlig alder, og det er en stor fordel, når barnet bliver stort nok til at skulle lære at cykle.

Sådan vælger du den rette størrelse

Men hvordan finder man så den helt rette løbecykel til sit barn? Nogle børn er klar til at bruge den allerede, når de er 1,5 år, mens andre først er klar, når de er 2,5 år. Det er derfor ikke alderen, som afgør det, men derimod balanceevnen. Det vil sige, når dit barn er sikker på benene og kan løbe selv i god balance.

Når du skal finde den rette løbecykel til dit barn, bør du lægge vægt på følgende parametre:

  • Dit barns benlængde – Den bedste måde at finde den rette størrelse er ved at måle dit barns benlængde. Det gør du ved at måle indersiden af dit barns ben fra skridt til fod – med strakt ben og uden sko på.
  • Mulighed for justering af styret – Derudover skal det være muligt at justere styrets højde, så barnet altid sidder oprejst. Det giver desuden mulighed for, at dit barn kan vokse med cyklen.
  • De forskellige dæktyper – Du kan enten vælge gummidæk eller luftdæk. Det vigtigste er at vælge nogle dæk, der er brede og giver en stabil kørsel, men de skal også være bløde, så de aflaster ryggen ved bump på vejen.

Vælg en løbecykel fra PUKY

Når du har fundet ud af, hvornår dit barn er klar, og hvilken størrelse cyklen skal have, er det tid til at finde den rette løbecykel. Et populært valg er en løbecykel fra PUKY, der har gode dæk, lav indstigning og regulerbar sadel og styr.

Alle løbecykler fra PUKY er konstrueret, så dit barn sidder ergonomisk korrekt og får den bedste komfort, uanset om det er på vej ned til vuggestuen eller børnehaven, eller når dit barn kører ræs ude i haven.

 

Find populære løbecykler her!

Hvornår kan børn bruge løbecykel?

Det er selvfølgelig meget forskelligt fra barn til barn. Nogle børn er allerede klar på løbecyklen, når de er 1½ år, mens andre skal være noget ældre. For eksempel kan det være 2½ år.

Senere i barnelivet kan det give god mening med et segboard, der hjælper det lidt større barn med at udvikle motorik og balanceevner. Læs Børnenettets guide til segboard her.

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News