New Sale Season - Up to 20%
Customer Care Services:
+1 202 303 404 505

Guide: Sunde og søde retter til familien

Det kan være svært at være opfindsom hver dag, når det kommer til madretter, specielt hvis du også skal lave mad til familiens yngste medlemmer. Vi har samlet en række retter til dig, som mangler lidt hjælp til sunde og søde retter, hvor tænderne løber i vand.

Det er fiskedag

Det er ikke alle børn, der elsker fisk – men det kan de godt komme til, hvis du forsøger dig med lidt forskellige retter. Flere anbefaler, at familier spiser fisk to gange i ugen, og derfor kan du godt have brug for lidt inspiration, når du går i køkkenet.

Lakseretter

Laks er lækkert, men der er også rigtig mange børn, der ikke er så vilde med fisken. Selvom det er tilfældet, så kan du jo prøve at pakke det lidt ind, at du serverer lakseretter for familien. Det kan du gøre i form af en lakseburger med guacamole eller en lasagne med laksefyld i stedet for oksekød.

Fiskefars

Fiskefars er populært hos de unge, fordi det ligner noget genkendeligt. Og fiskefars åbner også op for en masse muligheder, når det kommer til madlavning. Du kan eksempelvis lave dine mormors frikadeller i en fiskeudgave med rosmarin og timian. Hvis dine børn ønsker retter, som de kender, kan du igen både benytte fiskefars i lasagne og burgerbøf.

Fiskefileter

Mange børn elsker fiskefileter, fordi de ikke smager ret meget af fisk. Det er dog stadig en ret, som vi alle sammen elsker – store som små. Du kan både få dem i filetstykker og som fiskefingre, som børnene er helt vilde med. Hvis du ønsker, at de voksne skal forkæles, kan du servere rejer til. Det er ikke alle børn, der kan lide dem, men hvis de kan, skal du ikke tøve med at servere rejer for dem.

Alt godt fra køledisken

Børnene elsker at hjælpe dig med at lave mad, hvis det dog er nemme og hurtige retter. Det gælder alt fra fisk til fars i forskellige afskygninger. Forældrene kan dog godt dø lidt hen, hvis de skal leve af børneretter hele tiden. Hvis du har dage med lidt mere tid i køkkenet, kan du serverer rispapirruller med små kødboller. Mens du laver kødbollerne, kan du nemlig sætte børnene til at skære agurker, æbler, porrer, og hvad dit køleskab ellers byder på af lækre grøntsager.

 

Der er mange børn, der er vilde med cocktailpølser – men det er ikke altid lige nemt at finde opskrifter med dem, hvis det ikke skal være kødsovs. Vi giver dog gerne vores gode idéer videre, og en ‘paprikagryde’ er altså lige sagen. Du kan selv bestemme kødet, og så propper du den med cocktailpølser, kokosmælk og krydderier. Som tilbehør kan du servere blomkålsris, som faktisk minder utrolig meget om almindelige ris, men er noget sundere for familien at spise.

De sundere desserter

Vil du gerne forkæle dine børn efter aftensmad uden at proppe dem med sukker og slik? Så er det med at ty til de sundere desserter i opskriftsbøgerne. Her kan du i stedet vælge at servere lækre snickersmuffins med tørrede eller friske dadler. Der er ingen tvivl om, at det er en populær natmad til ungerne, og så kan du selv lige spise en ekstra, når de er lagt i seng. Ellers kan du også bage sunde chokoladevafler med bananer, mandelmel og toppe dem med Oles Chokolade, som du kan finde lige her. De er super lækre, og så er det et noget sundere alternativ til vafler i det søde køkken.

Picture of John Doe

John Doe

Fusce rutrum dui nec ipsum tempus aliquet. Maecenas pellentesque posuere neque, vel malesuada sapien. Phasellus ultricies nulla hendrerit, ultrices turpis a, sagittis lorem. Nulla purus nisi, venenatis vel dapibus

All Posts
Search
Categories
Recent Posts
Tags
Calendar
maj 2024
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Seasonal Sale

New Sale Season

go to shop

Latest News