Barn er bange

Hvert år er der et stort antal børn og kvinder, der bliver udsat for vold i hjemmet. Der er op mod 38.000 kvinder, der hvert år bliver udsat for partnervold, mens der hvert år er 33.000 børn, der er vidne til vold i hjemmet.

Desværre er der en stor del af dem, der ikke får hjælp til at slippe ud af det voldelige forhold. Ofte handler det om frygt, men for mange handler det også om, at de ganske enkelt ikke ved, hvor de har mulighed for at søge hjælp i deres situation.

Få hjælp på et krisecenter

Hvert år er der 2.000 kvinder, der kommer på krisecenter. Her oplever kvinderne en høj grad af sikkerhed og tryghed, der gør, at de føler sig trygge ved at forlade deres voldelige partner. I mange tilfælde har kvinderne også børn med, når de bliver indlogeret på et krisecenter.

Når man får ophold på et krisecenter, får man ikke kun ro. Du vil også få støtte og hjælp fra et kyndigt personale, der bl.a. kan hjælpe med at lægge en plan for, hvordan din fremtid skal forme sig, så du kan komme videre.

Kaldes ofte også et forsorgshjem

Det er ikke altid, at det går under navnet krisecenter. Det kaldes også for et forsorgshjem, da det er et sted, hvor de tilbyder midlertidigt ophold, omsorg og støtte til de personer, der ikke har, eller ikke kan opholde sig i, egen bolig.

Har du ikke et sted, hvor du kan opholde dig, fordi du har valgt at forlade en voldelig partner, vil du derfor f.eks. kunne få bo på et forsorgshjem på Fyn. Her kan du ikke kun få et sted at bo, men kan også få hjælp af kyndige personer, der er tilknyttet stedet.

Krisecentre og forsorgshjem er for både kvinder og børn

I de fleste tilfælde vil et krisecenter være oprettet for at kunne yde støtte og ophold til kvinder. Men da det er meget normalt, at de har brug for at tage et eller flere børn med sig, er det også noget, der tilbydes af flere af de centre, der findes i Danmark.

En række af dem kan endda også tilbyde lektiehjælp, hvis man er nødt til at tage barnet eller børnene ud af skolen, når man tager ophold på et krisecenter eller forsorgshjem. Derfor vil det, at man har børn ikke være en hæmsko for, at man kan få tildelt et ophold på et sådant center.